Niğde Belediyesi'nden 2010 Değerlendirmesi

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 2010 yılında başladıkları ve bitirdikleri projelerin 2011 yılının altyapısını oluşturacağını söyledi.

Niğde Belediyesi'nden 2010 Değerlendirmesi
Gerçeği yansıtmayan bir inanış dahi olsa, yeni yıla nasıl girilirse koca bir yılın o şekilde devam edeceğine inanıldığını, bu çerçevede 2011 yılına çalışarak ve hizmet üreterek girdiklerini ifade eden Başkan Akdoğan, 2011 yılının hayırlar getirmesini diledi. Belediye hizmetlerinin 2011 yılında da hız kesmeden ve artarak devam edeceğini ifade eden Başkan Akdoğan, "Belediye hizmetlerini anlatmak için sayfalar dolusu yazı yazmak gerekecek. Niğde Belediyesi olarak ürettiğimiz projelerin bir bölümünü tamamladık. Bir bölümünü de yüzde 50 ila 70 oranında tamamlama aşamasına getirdik. Bunları ana başlıklar halinde saymamız gerekirse, 2010 yılında 12 tane yeni park yaptık, 20 tane eski parkımızı yeniledik. Bu parklarımızın içerisine son derece modern, günümüz şartlarına uygun oyun grupları monte ettik. Geçmişten beri özlemle beklenen fitnes ve kondisyon aletlerini kentin 12 ayrı bölgesine montajını yaparak Niğdeli hemşerilerimizin sabah ve akşam sporları için hizmete sunduk. Sosyal amaçlı kullanılan ve kent merkezinde bulunan adı halk arasında melek girmez olarak anılan alkollü eğlence mekanlarını, Hıdırlık mevkiinde yaptırdığımız son derece modern 15 adet yeni binaya taşıyoruz. Yine hemen onun yanında yüzde 50'si tamamlanan zahire pazarı inşaatı devam ediyor. Onun dışında itfaiye binamız, İlhanlı Mahallesi'nde bir sosyal tesis, düğün salonu inşaatları devam ediyor. Yine bunun yanı sıra Efendibey Mahallesi kentsel dönüşüm projesi uyguluyoruz. Bu proje gerçekten Niğde'mizin ufkunu değiştirecek mega proje. Bu bölgede yaklaşık 6 bin adet yeni konut üretilecek. Çok uygun şartlarla ihtiyaç sahibi insanımıza TOKİ tarafından konut da satılabilecek. Şu anda bu çalışmanın birinci aşaması tamamlandı, ikinci aşamasının sonuna geliyoruz. Belki de 2011 yılının ilk icraatlarından bir tanesi bu olacak diyebiliriz" dedi.
HEHŞEHRİLERİMİZ HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK
Sosyal belediyecilik anlayışı ile bir taraftan hizmet üretirken, bir taraftan da proje bazlı çalışma sistemini geliştirdiklerini vurgulayan Akdoğan; "Belediye bünyesinde oluşturduğumuz proje geliştirme bölümü ile ürettiğimiz projemiz Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kabul gördü. Bu proje ile Belediyemiz, Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan 500 bin lira hibe desteği alacak. 2010 yılında altyapı noktasında hem içme suyu şebekesinin yenilenmesi, hem kanalizasyonun dar olan borularının, yetersiz olan şebekenin yeterli hale getirilmesiyle ilgili ciddi bir yatırım yaptık, ciddi bir bütçe ayırdık. Ama bu yeterli değil. 2011'de yine hız kesmeden durmadan, gece gündüz çalışarak kentin altyapısını inşallah tamamlayacağız. Niğde'de yaşayan insanlarımızın her şeyin en iyisine layık olduğunu biliyoruz. Çok şükür bugün baktığımızda sokakta gezerken, dolaşırken insanlar bize Niğde'yi şantiyeye çevirdiğimizi söyleyebiliyorlar" şeklinde konuştu.
Yönetim anlayışında bireysel düşünceden çok katılımcı yönetimi tercih ettiklerinin altını çizen Başkan Akdoğan, "Yönetimde olduğumuz süre içerisinde ne yapmışsak şeffaf bir şekilde halka hesap verebildik. Bu anlayışımız ikinci yılı tamamladığımızda da devam edecek. Geçen iki yılda ne yaptık, önümüzdeki dönemde ne yapacağız bunu hemşehrilerimizle paylaşacağız. Bunun yanında yaptığımız her işte Niğdeli hemşehrilerimizin onayını da alıyoruz. Halkından kopuk bir çalışmayı asla tercih etmiyoruz. Halkın öncelikleri bizim de önceliğimiz olmalı. Belediye olarak 2011 yılında da bir çok önemli hizmete imza atacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum" diye konuştu.