Nevşehir'in yeni valisi Abdurrahman Savaş göreve başladı

İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri iken Nevşehir Valiliği'ne atanan Abdurrahman Savaş, temel felsefesi ve hedefinin insan odaklı bir anlayışla, hukuka

İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri iken Nevşehir Valiliği'ne atanan Abdurrahman Savaş, temel felsefesi ve hedefinin insan odaklı bir anlayışla, hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, şeffaf, hesap verebilen güler yüzlü bir yönetim olacağını belirtti.

Vali Savaş, bu doğrultuda kendilerine yol gösteren ana ilkenin herkese aynı yakınlıkta bulunma ve adalet anlayışı olduğunu ifade etti.

Valilik önünde Vali Vekili Ruhi Paker, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, Belediye Başkanı Hasan Ünver, vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire amirleri tarafından karşılanan Savaş, tören mangasını selamladıktan sonra makam odasına geçerek kamu kurum amirleriyle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Vali Savaş, çalışmalarda adalet, şeffaflık, insan haklarına saygı ve herkese eşit mesafede durma ölçülerine dikkat edeceğini söyledi.

Nevşehir'in tarih ve doğanın iç içe geçerek bütünsel bir güzellik sergilediği; içinde, ünü Türkiye sınırlarını aşan büyük düşünür ve gönül insanı Hacı Bektaş-ı Veli'yi barındıran, kültür ve turizm cenneti bir şehir olduğunu kaydeden Savaş, Nevşehir'e vali olarak atanmaktan dolayı şeref ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Savaş, görev yapacağı süre içerisinde, tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversitemiz, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve çalışkan, değerli Nevşehir halkıyla önemli hizmetleri birlikte gerçekleştireceğine inandığını belirtti.

Vali Savaş, halkın huzur ve refah düzeyini, yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla yürütülen bu kamu hizmeti bayrak yarışında, başlattıkları çalışmaları aynı azim ve kararlılıkla devam ettireceğini vurguladı.

Sürekli olarak vatandaşla bir arada olacağını ifade eden Savaş, "Bizler kendilerini ziyaret edeceğiz. Vatandaşımız da hiç bir problem yaşamaksızın, bize gelebilecek veya ulaşabilecek. Bu genel ilkeler çerçevesinde ilimizin her alanda gelişmesi için hep birlikte çalışacağız.

Önümüzdeki süreçte bu konularla ilgili olarak daha ayrıntılı görüşmeler, toplantılar yapacağız ve toplumun her kesimiyle sık sık bir araya geleceğiz." diye konuştu.