Microsoft Marketplace hacklendi

Microsoft Mobile işletim sisteminin market sistemi Marketplace hacklendi.

Microsoft Marketplace hacklendi
Microsoft Marketplace geçtiğimiz günlerde bir grup uygulama geliştiricisi tarafından hacklendi. Daha da ilginci ise önlemi şu ana kadar Microsoft'un değil üçüncü şahıs uygulama geliştiricilerinin bulması oldu.

Windows Phone 7 ile mobil dünyada çok daha sağlam bir konuma ulaşabilmeyi amaçlayan Microsoft'un başı bu kez de Marketplace ile derde girdi. Aynı zamanda Windows Phone 7 için de yazılım geliştiren bir grup hacker, kırılmış Windows Phone 7'li işletim sistemine sahip olan cihazlara tüm uygulamaları ücretsiz olarak indirebilme olanağı tanıyor.


Marketplace üzerinden öncelikle bilgisayara indirilen yazılımlar, cracklenmiş olarak Windows Phone 7'li cihazlara XAP yükleyicisi vasıtasıyla gönderiliyor. FreeMarketplace adı verilen özel bir yazılım kullanan geliştiriciler, uygulamaların güvenlik sertifikasını da yine aynı yazılım ile aşabiliyor.

Şu ana kadar Microsoft cephesi konu hakkındaki suskunluğunu koruyor. Ancak bundan daha da önemlisi bu açığı keşfeden geliştiricilerin, Microsoft'un bu açık konusunda bilinçli olduğunu iddia etmesi olmuş.