Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: 2011 memur yılı olacak

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 2011 yılının memur yılı olacağını söyledi. Gündoğdu, ''Kazanımı 2010'da elde ettik ama 2011'de bunlar maaşlara

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 2011 yılının memur yılı olacağını söyledi. Gündoğdu, ''Kazanımı 2010'da elde ettik ama 2011'de bunlar maaşlara yansıyacak. 2010; 2011 ve sonrası için mükemmel bir temel atma yılı oldu diyebiliriz.'' dedi.

Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Adıyaman Şubesi'nin daveti üzerine geldiği Adıyaman'da basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Toplu görüşme sürecinin finalini gerçekleştirdiklerine değinen Gündoğdu, ''Bu doğrultuda, bu ayın 15'inde arkadaşlarımız maaşlarına yapılan zamları almış olacaklar. 4.4 yüzdelik zam bütün memurlara ve emeklilere, maaşı nispeten düşük olan 1 milyon 800 bin memura; 80 TL ek ödeme, 40 TL eş yardımı, eşi çalışmayan ve eş yardımı almakta olan 670 bin memura 89 TL, 200 binin üzerindeki sözleşmelilere de ilk kez 110 TL eş yardımı verilecek." diye konuştu.

Sözleşmeli memurların ilk kez çocuk ve eş yardımı alacaklarına dikkat çeken Gündüğdu, "Biz gündemdeki zamda zaten başta böyle konuşmuştuk. Memur maaş zammına ilişkin eğer enflasyonun altında kalırsa 40'ar TL'lik ödeme yapacaklar. Bu konuda zaten altına imzayı attık. Benim birşey söylememe gerek yok." diye konuştu.

2010 yılını sendikacılık adına büyük bir kazançla tamamladıklarını belirten Gündoğdu, 2011 yılına ise beklentilerini artırarak giriş yaptıklarını, sendikacılık ve Türkiye adına umutlarının tazelendiğini belirtti.

Gündoğdu, şöyle devam etti: "Ayrıca, 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere 3 ayda bir 45 TL toplu görüşme primi verilecek. Bu artık yeni uyum yasasıyla 'toplu sözleşme ikramiyesi'ne dönecek. Sağlıkta mahsuplaşma gibi onlarca konuda 9 yılın en önemli finalini yaptığımız bir toplu görüşme süreci oldu.''

YENİ ANAYASA

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kuruldukları günden bu yana Memur-Sen ve diğer sendikaların, toplu sözleşme ve grev hakkını istediğini belirterek, ''Bu açından da 2010 yılı, referandum paketine dâhil olmasını sağlama kararlılığımız başta olmak üzere, toplu sözleşme hakkına ilk kez kavuştuğumuz yıl olarak sendika tarihindeki yerini alacak. Bunun yanında grevin olmamasını büyük bir eksiklik olarak görüyoruz ama toplu sözleşme hakkını iş güvencemize dokundurtmadan almış olmanın da hazzını yaşıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Gelinen noktayı mükemmel diye niteleyen Gündoğdu, ''Gideceğimiz yön açısından ise halen ciddi eksikliklerimiz var. Şimdi önümüzde seçimler var. Tüm siyasi partilere çağrımız, hepsinin gündemi yeni anayasa olmalı. Yeni Anayasada hangi özgürlükleri kim daha fazla vaat ediyor, millet de buna bakmalı. Bir taraftan yeni anayasa değişikliğini yapıyorken, iç tüzük ve iç hizmet kanunu gibi, geçici, milletin değerleriyle kavgalı maddelerden de arınma mecburiyetimiz var.'' şeklinde konuştu.

EMASYA protokolünden şubat ayında kurtulduklarını belirten Gündoğdu, ''1 Ocak'ta Başbakanlık Takip Kurulu'ndan kurtulduk. TSK İç Hizmet Kanunu 35'inci maddesi halen cumhuriyeti koruma ve kollama görevini askere vermeye devam ediyor. Bundan kurtulmamız lazım. Meclis'in iç tüzüğü 'bayanlar tayyör giyecek' diyerek, başörtülülere haddini bildirmeye hazır vaziyette ilkel şekilde duruyor. Bundan kurtulmak lazım. Askeri ve sivil yargı, çift başlılık halen balyoz plancılarını ekmeğine yağ sürmeye, Ergenekon terör örgütü kapsamındaki yargılama sürecini etkilemeye ve derin devletin ümidini artırmaya devam ediyor."şeklinde konuştu.

"Artık yargıdaki çift başlılıktan kurtulmak lazım." diyen Gündoğdu, "73 milyon insanımızın Çanakkale ruhuyla bütünlüğünü sağlayacak bu Anayasa'da, 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı' tanımı getirilerek, hiç bir vatandaşı ötekileştirmeden, hepsinin beriki olduğu, devletin vatandaşı tanıdığı, tanımlamadığı yapıya geçmemiz gerekiyor.'' açıklamasında bulundu.