Medvedev ve Putin birlikte dans ederek, şarkı söyledi

Rusya'nın '1. Kanalı'nda yayınlanan Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin'in animasyon görüntüsü büyük ilgi gördü. Görüntüde ik

Rusya'nın '1. Kanalı'nda yayınlanan Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin'in animasyon görüntüsü büyük ilgi gördü. Görüntüde ikili dans ederek birlikte şarkı söylüyor. Esprili üslupla söylenen şarkılarda istifaya gönderilen eski Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov, 2018 Dünya Kupası ve ABD'den sınırdışı edilen Rus ajanları ile sözler de yer alıyor.

Kızıl Meydan'da Kremlin kuleleri, Vasiliy Kilisesi ve havai fişek patlamalarının görüldüğü fonda şarkı söyleyen liderler, 2010 yılının değerlendirmesini yaptı. Şarkı esnasında zıplayıp hoplayan liderler, birbirlerine iltifat etmeyi ihmal etmiyor. Medvedev akordiyon çalarken, Putin zilli tef çalıyor.

"Meslektaşımla birlikte size kıtalar söyleyeceğiz" sözleriyle şarkısına başlayan Putin'e, Medvedev "Açık konuşmak gerekirse gelenek tuttu" diyerek destek veriyor. Medvedev'in "Nedense yazın Kremlin'deki penceremden Avrupa'yı göremez oldum" demesi üzerine Putin, "İzlanda'daki yanardağı neden oldu. Onun adı Eyfyallayöküll" dedi. Yandardağın ismini söylediği için Medvedev Putin'e "Helal olsun Vladimir Vladimiroviç" diyerek tebrik ediyor. Putin, "Eee, çok çalıştım Dmitri Anatolyeviç" şeklinde yanıt veriyor.

Şarkılarında görevine son verilen eski Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov'a da nasibini aldı. Putin konu ile ilgili "Lujkov çok çekingen davrandı, trafik sorununu çözemedi" diyor. Medvedev şarkıya "Bu yüzden başkalarına da örnek oldu ve belediyeden kovuldu" diye ekliyor.

Medvedev dünyaca ünlü sanatçılar Elton John ve Bono ile görüştüğünü söylemesi üzerine, Putin bir ay önceki şarkı söylemesi ve piyano çalmasını hatırlatarak, "Onlarla görüşmek ne ki, ben şarkı söyledim ve piyano çaldım" ifadelerini kullanıyor.

Medvedev'in "Ajanlarımızı birisi sattı, hepsi yakalandı" demesine karşı Putin, "Ne derlerse desinler, ama ben Anna Chapman ile ajanlık yapmak isterdim"diyor.