İDO için ihale şartnamesi alma süreci başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (İDO) özelleştirmesinde sona geliniyor. Yüzde 100 or

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (İDO) özelleştirmesinde sona geliniyor. Yüzde 100 oranındaki hisseleri blok olarak satılacak İDO için katılımcılar 17 Ocak'tan itibaren 20 bin dolara şartname alabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesin'den yapılan yazılı açıklamaya göre; İDO'nun ihale hazırlık süreci tamamlandı. 6 Ocak'ta ulusal, yerel ve yabancı basında ihale ilanları yer alacak. İhale kapalı zarf usulüyle teklif alınarak, pazarlık ve açık arttırma yapılmak suretiyle sonuçlandırılacak. İDO, yüzde 100 oranındaki hisseleri blok olarak satış yöntemi ile özelleştirilecek.

Katılımcıların ayrıca 20 milyon dolar tutarında geçici teminat vermeleri gerekiyor. 31 Mart son teklif verme tarihi olarak belirlendi. İhale bedeli olarak teklif edilen tutar, hisse satış sözleşmesinin imza tarihinde peşin olarak ödenecek. İhaleye girmek isteyen katılımcılar, 17 Ocak tarihinden itibaren 20 bin dolara şartname alabilecek. İhale süreci www.ibb.gov.tr adresinden takip edilebilecek. 1987 yılında kurulan İDO, 18 hatta, 25 deniz otobüsü, 10 hızlı feribot, 17 araba vapuru ile 36 iskelede hizmet veriyor. Geçtiğimiz Eylül ayında 34 adet yolcu vapuru ve 49 şehir hatları iskelesi, İBB iştiraki olarak kurulan İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'ye devredilmişti.