Hizbullah yöneticiliğinden yargılanan Gümüş ve Tutar serbest

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Hizbullah ana davasında aralarında örgüt yöneticiliği suçundan da yargılananların olduğu 15 kişi şartlı

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Hizbullah ana davasında aralarında örgüt yöneticiliği suçundan da yargılananların olduğu 15 kişi şartlı tahliye edildi. Tahliye olan sanıklardan Edip Gümüş ve Cemal Tutar, 17 Ocak 2000'de Beykoz'da Hizbullah yöneticisi Hüseyin Velioğlu'nun öldürüldüğü operasyonda yakalanmıştı.

D tipi cezaevi önünde toplanan binlerce kişi, halaylar çekip tekbir getirirek Gümüş ve Tutar'ın tahliye olmasını bekledi. Gece saat 03.00 sıralarında çıkan Edip Gümüş ve arkadaşları, kalabalığa doğru yürürken izdiham yaşandı. Kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Edip Gümüş, "Yüce Allah'a selam. Peygambere selam. Kıyamete kadar gidenlerin üstünde olsun. Allah'a dayandık. O'na inandık ve O'na döneceğiz. Hepiniz çok hoşgeldiniz. Mevlam hepinizden razı olsun. Cenab-ı Allah, sizin sevginizi öbür dünyada da karşılıksız bırakmayacak. Ahirette de karşılıksız bırakmayacak. Allah cennette de bizleri karşı karşıya getirecek. Sizi meşgul etmeyim. Yarından itibaren bütün kardeşlerle buluşma şansımız olacak" dedi.

Bu arada Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde bulunan ve yargılanma süreleri 10 yılı geçen 5 terör örgütü PKK mensubu da tahliye edildi.