Hayırseverler okul yaptıracak uygun arsa bulamıyor

Ankara'daki okul ve derslik sayısını artırmak için hayırseverler desteklerini vermeye devam ediyor. Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi kapsamında yeni y

Ankara'daki okul ve derslik sayısını artırmak için hayırseverler desteklerini vermeye devam ediyor. Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi kapsamında yeni yılın ilk protokolüne imza atan hayırseverler, ortak şikayetlerini dile getirerek, "Okul yaptıracağız, ancak uygun arsa yok. Okul alanı bulmakta zorlanıyoruz." dedi. Okullara ayrılan arsaların büyütülmesi ve sayılarının artırılmasını talep eden hayırseverler, "İmar planları okul arsaları için yetersiz. Biz de yer yokmuş gibi 50 sene önce okul arsası olarak ayrılmış yerlere spor alanı bile olmayan 5 katlı okullar yaptırıyoruz." şeklinde şikayetlerini dile getirdi. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de bu konuyu çözeceklerini belirterek, "Belediyelerin imar planlarıyla ilgili bir sorun. Bizim uygulama hatalarımız var. Arazilerin kullanımında sorunlar var." dedi.

Ankara Valiliği Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi kapsamında hayırseverlerle protokol imzaladı. Ankara Valisi AlaaddinYüksel'le makamda bir araya gelen hayırseverler 64 derslikli okul ile okul onarımlarını kapsayan İl Özel İdaresi'ne yatırım programına dahil edilmesi için maddi destekte bulundu. Vali Yüksel makamında yaptığı konuşmada, "Bu, benim Ankara'da ilk hayırseverlerle buluşmam. Cehaletle mücadelede bu hayırseverlerimiz yerlerini aldılar. Çanakkale ruhunda olduğu gibi."dedi.

Ankara'nın havasını soluyan, suyunu içen, ekmeğini yiyen her varlıklı insanın eğitime yüzde 100 destek projesinde yer almasını isteyen Vali Yüksel, "Bu faziletli ve erdemli insanlara Ankara Valisi olarak şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu. Eğitim kalitesinde hayırseverlerin gözardı edilmeyecek katkılarının olduğunu dile getiren Vali Yüksel, Ankara'da derslik başına düşen öğrenci sayısının 35'ten 25'e düşürülmesinde devletin desteğinin yanı sıra hayırseverlerin de katkısı olacağını söyledi. Her hafta hayırseverlerle bir araya gelerek bir protokol imzalamayı amaçladıklarını kaydeden Vali Yüksel, "Önümüzdeki 3 yıl içinde bu hızla yapılan planlamaya göre yüreğimde Ankaralılık hisseden hayırseverleri buluşturursak yılda bin civarında derslik yapılırsa dersliklerde istediğimiz sayıyı yakalarız." ifadelerini kullandı. Vali Yüksel, hali vakti yerinde olan kaktı sağlamak isteyen tüm vatandaşları eğitim hizmetlerine katkı yapmaya davet etti. Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da Ankara'da sınıf mevcutlarının 25'e düşürülmesi için 4 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu dile getirerek, "Son 7 yılda 14 bin olan derslik sayısı 24 bine çıktı. 85 okulun inşaatı da devam ediyor." bilgisini sundu. Daha sonra projeye destek veren Orhan Elmaağaçlı, Hasan Aslan, Özkent Akbilek, Kuruluş Güriş İnşaat ve Mühendislik A.Ş yöneticileriyle protokol imzalandı. Vali Yüksel, katkı sağlayan hayırseverleri alınlarından öperek kutladı.