Hastalıklı ağaçların yerine yenileri dikiliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü geçtiğimiz ay kestiği hastalıklı ağaçların yerine sağlıklı ağaçlar dikmeye başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü geçtiğimiz ay kestiği hastalıklı ağaçların yerine sağlıklı ağaçlar dikmeye başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada Şişli ve Beşiktaş ilçe sınırları içinde yer alan Kadırgalar, Maçka, Eytam ve Apdi İpekçi ile Taşkışla caddeleri üzerinde bulunan çınar ağaçlarında, geçen yıl kurumalar başladığı saptandığı belirtildi. Açıklamada, İstanbul ve Marmara Üniversitesi'nden uzmanlarca yapılan araştırma ve incelemeler sonucu çınar ağaçlarında "stain canker" olarak adlandırılan 'doku bozuklaşması' hastalığına rastlandığı belirtilerek "Bilim adamları hazırladıkları raporda, bu hastalığın sirayet ettiği ağaçları kurtarma ümidinin olmadığı ve sağlıklı ağaçlara da bulaşma riski nedeniyle kesilmesi gerektiğini belirttiler. İstanbul II. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na yapılan başvuruda da rapor doğrultusunda çıkan karar üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hastalıklı 120 ağaç kesilmişti. Kuruyan ağaçların kuruma sebeplerinin araştırılması için İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Fen Fakültesi uzman heyetleri bölgede inceleme yaparak rapor hazırlanmıştı." denildi.

Açıklamada, kesilen hastalıklı ağaçların yerlerine aynı bölgelerde tekniğe uygun şekilde 200 adet çınar, akçaağaç, dişbudak, ıhlamur ve çitlembik ağaçlarının dikim çalışmalarının başladığı belirtildi.