Harran Üniversitesi'nde Akif İnan kürsüsü kuruluyor

Memur-Sen'in Kurucu Genel Başkanı, şair ve yazar Mehmet Akif İnan adına Harran Üniversitesi'nde kürsü kurulması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Memur-Sen'in Kurucu Genel Başkanı, şair ve yazar Mehmet Akif İnan adına Harran Üniversitesi'nde kürsü kurulması için çalışma başlatıldığı belirtildi. Akif İnan'ı anma töreninde hazır bulunan Harran Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İbrahim Halil Mutlu da öneriye sıcak baktı.

Vefatının 11. yıl dönümü dolayısıyla önce mezarı başında ardından da Urfa Sty AVM'de düzenlenen panelle anılan şair-yazar ve sendikacı M.Akif İnan için Harran Üniversitesi'nde kürsü ya da enstitü açılması önerisini Hak-İş Genel Başkanı Saim Uslu dile getirdi. Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu tarafından olumlu karşılanan öneriyle ilgili Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi'nin önümüzdeki günlerde girişimde bulunacağı öğrenildi.

Akif İnan'ı anma etkinliğinin bir günle sınırlı kalmasını yetersiz bulduğunu aktaran Uslu, vefatına denk gelen Ocak ayının ilk haftasının ''Mehmet Akif İnan'ı Anma Haftası" olarak kutlanmasını istedi.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, AK Parti İstanbul milletvekili Güldal Akşit, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hak-İş Genel Başkanı Saim Uslu, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı yazar D.Mehmet Doğan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İbrahim Halil Mutlu, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı ile İnan'ın sevenleri ve yakınları katıldığı anma paneli yaklaşık 5 saat sürdü.

MEHMET AKİF İNAN KİMDİR?

Modern çağda millî ve geleneksel bir ses olarak Türk şiirinde kendine has bir yer edinen Mehmet Akif İnan 12 Temmuz 1940'da Şanlıurfa'da doğdu. İlk ve ortaokulu burada bitirdi. Liseyi Kahramanmaraş'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi DTCF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan M.Akif İnan, öğrencilik yıllarında Hilal dergisi ve yayınlarını yönetti. Türk Ocakları Genel Merkezi'nde müdürlük yaptı. Gazi Eğitim Enstitüsü'nde Türkçe-edebiyat öğretmenliği yaptı. Kurucusu olduğu Eğitimciler Birliği Sendikası ve Memur-Sen Konfederasyonu'nun Genel Başkanlığı'nı yaptı. İlk yazı ve şiirleri 1957'den itibaren mahalli gazetelerde çıktı. Mavera dergisinin kurucuları arasında yer aldı. Daha çok Edebiyat dergisinde çıkan yazıları, Yeni Devir gazetesinde Akif Reha imzası ve kendi adıyla yazdığı köşe yazılarıyla tanındı.

2000 yılının ilk günlerinde yakalandığı kanser hastalığına yenik düştü.