Güvenli ve çevreci araç kullanan çalışanlarını ödüllendiriyor

TNT Ekspres Türkiye, Sürücü Ödüllendirme Sistemi ile en çevreci ve en güvenli araç kullanan çalışanlarını ödüllendiriyor.

Haziran 2010'da başl

TNT Ekspres Türkiye, Sürücü Ödüllendirme Sistemi ile en çevreci ve en güvenli araç kullanan çalışanlarını ödüllendiriyor.

Haziran 2010'da başlatılan ve üç aylık periyotlarla iki ayrı kategoride yapılacak Sürücü Ödüllendirme Sistemi'nde ilk dereceye girenler belli oldu. Kurye kategorisinde TNT Ekspres Türkiye'nin Gaziantep Şubesi'nden Kadir Güleryüz ile satış ekibi lider olurken, diğer araç kullanıcıları kategorisinde İstanbul Satış ve Pazarlama departmanından Şeref Ortaç birinciliği elde etti.

Yarışmada ödüle layık görülen çalışanların kullandıkları araçların 100 kilometrede ne kadar yakıt tükettikleri bilgisi temel alınarak puanları hesaplanıyor. Puanlama yapıldıktan sonra aracı iş saatleri içinde kullanan sürücüler belirleniyor. Ardından araca ait puanlar kullanım günü ile orantılı olarak çalışanlara paylaştırılıyor. Böylece sürücülerin ödüllendirme sistemi puanları ortaya çıkıyor.

Dünyanın ilk sıfır emisyon salınımı olan taşımacılık şirketi olmak için tüm dünyada çalışmalar yapan TNT, 2007 yılında karbondioksit salınım rakamlarını temel alarak 2020 yılına kadar toplam karbondioksit salınımını yüzde 45 azaltmayı öngörüyor.