Gurbetçi Kadının Emeklilik Vaadiyle Dolandırıldığı İddiası

Hollanda'da yaşayan 78 yaşındaki Ayşe Bozkurt adlı gurbetçinin, Mersin'deki yazlığında tanıştığı bir kadın tarafından Türkiye'de emekli yapılabileceği belirtilerek dolandırıldığı iddia edildi.

Gurbetçi Kadının Emeklilik Vaadiyle Dolandırıldığı İddiası
İddiaya göre dolandırıcılık olayı, Ayşe Bozkurt'un 2010 yılının Temmuz ayında tatil için Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Tömük Beldesi'ndeki yazlığına tatil için geldiği sırada yaşandı. Burada tanıştığı A.Ö. adlı bayanla kısa sürede samimi bir dostluk kurduğunu anlatan Bozkurt, "Sürekli eve gelip gittiği için aramızda büyük bir güven oluştu. Sohbet sırasında benim Hollanda'da yaşadığımı öğrenince, kendisinin Adana Adliyesi'nde iş takipçiliği yaptığını ve halledemeyeceği iş olmadığını belirterek,
istersem Türkiye'den emekli olmamı sağlayabileceğimi söyledi. Bunun için noterden bir vekaletname çıkarmamın ve 20 bin lira para vermemin yeterli olacağını belirtti. Daha sonra birlikte notere gittik, okuma yazmam olmadığı için parmak basarak kendisine emeklilik işlemlerimi takip etmesi için vekaletname verdim. İzin sürem bitip Hollanda'ya döndüğümde de kendisinin bana telefonla bildirdiği bir başka isme 9.500 Euro para aktardım" dedi. Dolandırıldığını, 2010 yılının Aralık ayında Mersin'in merkez Yenişehir
ilçesinde, içinde kiracı bulunan evinin satıldığını öğrenince anladığını ifade eden Bozkurt, bunun üzerine hemen Türkiye'ye geldiğini ve yaptığı araştırmada, notere götürüldüğü sırada hiç tanımadığı K.A. adlı kişiye taşınmazlarını satabilmesi için vekalet vermiş olduğunu tespit ettiğini söyledi. Tapu kayıtlarında, bu kişinin evi 16 Ağustos 2010 tarihinde kendisini emeklilik işlemleri için notere götüren A.Ö.'ye sattığını, A.Ö.'nün de 8 Kasım 2010 tarihinde S.G.'ye, S.G.'nin ise 27 Aralık 2010 tarihinde F.E.
adlı şahsa satmış olduğunun ortaya çıktığını dile getiren Bozkurt, örgütsel bir yapı içinde hareket eden şahıslar tarafından dolandırıldığını öne sürdü.
Mersin Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Bozkurt, güven sağlayarak 9.500 Euro parasını aldığını iddia ettiği ve notere götürdüğünü söylediği A.Ö. ile birlikte burada tanıklık yapan, adına vekalet çıkarılan ve evini satın alanlar ile noter memurunun da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında şikayetçi oldu.