Görele'de Sosyal Tesis Açılışında Hizmetler Konuşuldu

Giresun'un Görele ilçesi Soğuksu mahallesinde dolgu alanı üzerine yapılan Halı Saha ve Sosyal Tesisi ile bayanlara yönelik El Becerileri ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi düzenlenen törenlerle açıldı.

Görele'de Sosyal Tesis Açılışında Hizmetler Konuşuldu
Törene Giresun Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Giresun Milletvekilleri Hacı Hasan Sönmez, Ali Temür, Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, Tirebolu Kaymakamı Günhan Yazar, Eynesil Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, belde belediye başkanları'nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Göreve geldikleri ilk günden bu yana, çok ciddi yatırımlara imza attıklarını belirten Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, "Yine önemli bir projemiz olan ve Görele'nin sorunu haline gelen öğrenci yurdumuzu da ilçemize kazandıracağız. Bunun yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda Görele İlçe stadının sentetik çim yapılması da 2011 yatırım programına alındı. Bütün çalışmalarımız Görele'nin geleceği için. Görele halkının sosyal etkinliklerden daha fazla pay alabilmesi için. Biz yarınki Görele için çalışıyoruz. Hizmetlerimizin kalıcı olmasını istiyoruz" dedi.
Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez de "2011 yılının başında Giresun ilinde ilk açılışı Görele ilçemizde yapıyoruz. Bu ayrı bir mutluluk. 2010 yılı Giresun'da çok bereketli geçti. Cumhuriyet tarihinde ender projelerinden olan KÖYDES projesi kapsamında Türkiye genelinde en yüksek ödenek alan 10 ilin arasında yer almıştır. Hükümetimiz görülmemiş bir şekilde ilimize kaynak aktarmaya devam ediyor. 2011 yılında Giresun'a 500 milyon Liralık KÖYDES ödeneği koyuldu. Görele ilçesinde fakülte inşaatı hızla yükseliyor. Müjde olarak Görele ilçesinde Giresun'un en muhteşem Adliye Sarayı'nı yapacağız. Bildiğiniz gibi Giresun'un en büyük sorunlarından biri olan işsizlik bununla ilgili yaklaşık iki sene önce bir proje başlattık bu proje Doğu Karadeniz Master Projesi'dir. Bu projeden dolaylı veya doğrudan 100 bin kişinin istihdamı ön görülmektedir" diye konuştu.
Giresun Milletvekili Ali Temür ise, "Hep havaalanı isterdik şükürler olsun 2011 bütçesinde maliyeti yaklaşık 250 milyon lira Ordu-Giresun havaalanı var. Senelerdir Eğribel'e tünel istedik. 5 bin 700 metre olan Türkiye'nin en büyük ve en uzun Eğribel tüneli proje ihalesini yaptırdık. Sadece tünel değil yaklaşık 700â€"800 milyon lira olan Giresun'u Güneye Akdeniz'e ve Osmaniye'ye bağlayan bu yolun projesini bitirerek 2011 programına alındı" şeklinde konuştu. .
Artık, pratik belediyecilik anlayışından vazgeçilerek daha çağdaş bir belediyecilik anlayışının yerleşmeye başladığını belirten Giresun Valisi Mustafa Yaman da, "Bildiğiniz gibi belediyeler beldenin ve belediyenin sınırları içersinde yollara, içme sularına, kanalizasyonlara, çöp toplama işlerini ve buna benzer işleri yapıyorlar ama artık belediye başkanlarımız halkın istediği halkın teveccüh ettiği her hizmette onların yanında oluyoruz. Diğer belediye başkanlarımızın yaptığı gibi bu günde Görele Belediye Başkanımızın yapmış olduğu ve halkla birlikte kullanacak olan bu tesisleri burada sizlerin huzurunuzda açıyoruz. Görelemize hayırlı olsun. Hükümetimiz Eğitim, sağlık ve ulaşım alanında sosyal devlet anlayış içersinde geniş bir kitleye ulaşıyor. İnanıyorum ki 2011 Giresun için yılı yatırımda ciddi atılım yılı olacaktır" ifadelerini kullandı.
Daha sonra Halı Saha ve Sosyal Tesisi ile bayanlara yönelik El Becerileri ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi düzenlenen törenlerle açıldı.