Gençler işinin operatörü evinin koordinatörü olacak

Sivas'ta istihdamın arttırılmasına yönelik hazırlanan 'İşinin Operatörü, Evinin Koordinatörü Projesi' AB'den hibe kredi almaya hak kazandı. İşsiz genç

Sivas'ta istihdamın arttırılmasına yönelik hazırlanan 'İşinin Operatörü, Evinin Koordinatörü Projesi' AB'den hibe kredi almaya hak kazandı. İşsiz gençlere yükleyici (loader), ekskavatör ve forklift operatörlüğü eğitimlerinin verileceği projenin toplam bütçesi 128 bin 663 euro.

Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı Kapsamında Sivas İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan 'İşinin Operatörü Evinin Koordinatörü Projesi' hibe almaya hak kazandı. Proje kapsamında Sivas'da yaşayan işsiz gençlerin iş makinesi operatörü olarak yetiştirilerek onların vasıflı eleman haline getirilmesi amaçlanıyor. Projenin hedef grubu ise Sivas ilinde ikamet eden, İŞKUR'a kayıtlı, 18–29 yaş aralığında, en az ilköğretim mezunu ve B sınıfı sürücü belgesi olan işsiz (erkek) gençler. Kursiyerlere yükleyici (loader) operatörlüğü, ekskavatör operatörlüğü, forklift operatörlüğü konularında eğitimler verilecek. Eğitimler, 3 ayrı dalda, 195 saati teorik ve 135 saati uygulamalı olarak 4 ay süreyle verilecek. Eğitimlere katılabilecek kursiyerlerle ilgili genel şartların ayrıca duyurulacağı belirtildi. Sivas İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan 'işinin operatörü evinin koordinatörü projesi', Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ortaklığında yürütülecek. 12 ay sürecek projenin toplam bütçesi 128 bin 663 Avro. Bu miktarın yüzde 90'ı AB hibe kredilerinden karşılanacak.