Gaziantep'te İl Özel İdaresi Yatırımları

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, İl Özel İdaresi'nin 2010 yılında yaptığı hizmetler hakkında bilgi verdi.

Gaziantep'te İl Özel İdaresi Yatırımları
Kamçı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Nasuhi Güleç ve meclis üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, İl Özel İdaresi olarak 2010 yılı içerisinde çok önemli hizmetlere imza atıldığını belirtti. 2010 yılı içerisinde 26 ilköğretim okulunda 224 derslik, 4 ortaöğretim okulunda 90 derslik ve 2 pansiyon inşaatının tamamlandığını kaydederek, "2011 yılı yatırım programı kapsamında okulların yapımına Kasım ayı içerisinde başlanmıştır" dedi.
Gaziantep İl Özel İdaresi'nin 2010 yılı içerisinde yol ve ulaşım hizmetlerine 11.8 milyon TL harcama yaptığını ifade eden Kamçı, şunları söyledi:
"Türkiye'nin en iyi köy yollarına sahip ili Gaziantep'tir. İl Özel İdaresi'nin mevcut yol ağı 2 bin 600 kilometre olup bunun 2 bin 300 kilometresi asfalttır. İlk defa 2010 yılında mevcut köy yollarımızda standart yükseltme çalışmaları başlatılmıştır. Toplam 45 kilometrelik yol, 6 metre genişlikten 3 şeritli hale getirilmiştir. Gaziantep-Yavuzeli-Araban bölünmüş yol çalışmalarında Gaziantep-Yavuzeli kısmı tamamlandı. 26 kilometrelik Yavuzeli-Araban kısmında ise 20 kilometre tamamlanmış olup sadece 6 kilometrelik Karadağ kısmı kalmıştır. Bu kısmın da yüzde 80'i tamamlanmıştır. 2010 yılı içerisinde KÖYDES olarak 2.3 milyon TL ödenek gelmiş olup bunun tamamı kullanılmıştır."
Vali Kamçı, su ve kanal hizmetleri konusuna da değinerek, "Su yetersizliği olan 18 köyde içme suyu inşaatları, 15 köyde içme suyu bakım onarım inşaatı, 3 köyde sulama tesisi yapım ve bakım onarım inşaatları yapılmış, 37 köyde sondaj kuyusu açılmış, 23 köyde dalgıç elektro motopomp alımı ve tamiratı, 12 köyde trafo alımı ve tamiratı gerçekleştirilmiştir. Köylere verilen içme suyu boru miktarı 30 bin metre, köylere verilen kanalizasyon boru miktarı ise 16 bin 250 metre olarak gerçekleşmiştir. Şu anda 207 köyümüzde kanalizasyon mevcuttur" diye konuştu.
Gaziantep Kalesi'nin restorasyon işinin, İl Özel İdaresi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldığını kaydeden Kamçı, kültür ve turizm hizmetleri konusunda da şu bilgileri verdi
"Karkamış ilçesi antik kentinin mayından temizlenmesi işi tamamlanmış olup kontrolü yapılmaktadır. Zeugma antik kentinde çatı örtüsü yapımı tamamlanmıştır. Oğuzeli ilçe halk kütüphanesi hizmet binasının tadilatı tamamlanarak hizmete açılmıştır. Araban ilçe halk kütüphanesinin onarımı yapılarak hizmete açılmıştır. Şehitkamil ilçesi Sam Köyü Menzil Hanı'nın restorasyonu devam etmektedir."
Vali Süleyman Kamçı, tarım hizmetleri konusunda da 4 bin adet Antepfıstığı ve 4 bin adet bağ fidanının dağıtıldığını, ayrıca 524 ton tohumluk buğdayın çiftçilere dağıtımının yapıldığını ifade etti. Sağlık ocağı yapımı ve hastanelere tıbbi cihaz ve malzeme alımının da devam ettiğini dile getiren Kamçı, Oğuzeli, Yavuzeli ve Nizip ilçelerinde sentetik çim sahalarının yapımında başlandığını da sözlerine ekledi.