Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva:

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunvuya, başvurusu yapılan projelerin sonuçlarını Mart ayında açıklayacaklarını bildirdi.

Türkiye Gazetesi Malatya Bölge Temsilcisi Celal Koyuncu ve Yardımcısı Enver Geleri, Fırat Kalkınma Ajansı'nın Şeker Fabrikası karşısındaki yeni yeri için hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyarette konuşan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunvuya, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan ajanslarına proje başvurusunun sona erdiğini hatırlatıp, "Başvuru süresi 30 Aralık 2010 saat 20.00'de sona eren Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında 283 proje, Malatya 1. Noteri Başkatibi Abdullah Sonkaya huzurunda Ajansımız tarafından teslim alındı.
Başvuru süresi saat 17.00'de sona eren Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında ise Ajansa 80 proje sunuldu" şeklinde konuştu.
Altunyuva, "Teklif çağrısı duyurusu 15 Ekim 2010 tarihinde yapılan "Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı" kapsamında bölge ekonomisinin lokomotif sektörleri olan İmalat, Tarıma Dayalı Sanayi ve Hizmet Sektörlerinin Katma Değerinin Artırılmasına yönelik projeler yüzde 50 hibe şeklinde desteklenecektir. 11 milyon TL kaynağın aktarılacağı bu programda verilecek destek tutarı asgari; 20 bin TL azami tutar ise 400 bin TL olacaktır.
Amacı TRB1 Bölgesinde sosyo-ekonomik gelişmeyi hızlandırabilecek, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek acil nitelikli faaliyetleri desteklemek olan "Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı" kapsamındaki kaynak ise 550 bin TL olup, faaliyetlere asgari 18 bin TL, azami 70 bin TL destek sağlanacaktır" dedi.
Altunyuva, hak eden başvuru sahiplerinin Mart ayı içinde duyurulacağını aktardı
Bu arada, Türkiye Gazetesi Malatya Bölge Temsilcisi Celal Koyuncu ise, ekonomiye katkıda bulunup istihdam imkanı meydana getirilmesine aracılık eden Fırat Kalkınma Ajansı'nın bölge için bir kazanım olduğunu ifade ederek, "Fırat Kalkınma Ajansı'nın genel sekreterliğine ise sizin gibi genç ve dinamik bir kardeşimizin getirilmesi ayrıca bir avantajdır" ifadelerini kullandı.