Fındıkkıran Antdob Sahnesinde İzleyici İle Buluşuyor

Dünyanın en çok sahnelenen bale eserlerinden biri olan Fındıkkıran, Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sahnesinde sanatseverlerle buluşuyor.

Fındıkkıran Antdob Sahnesinde İzleyici İle Buluşuyor
Çaykovski'nin bestelediği son bale olan eser, 6 Ocak tarihinde Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Yeni yıl kutlamaları ile özdeşleşen ve birçok bale topluluğu tarafından yeni yılda sahnelenmesi gelenekselleşen Fındıkkıran, küçük Alman kız Clara Stahlbaum'un yeni yıl hediyesi olarak aldığı fındıkkıran oyuncağı ile ilgili rüyalarını konu alan büyü-masal tarzı bir eser. A. Hoffmann'ın Fındıkkıran ve Fareler Kralı adlı öyküsünden uyarlanan eser, 15 Ocak Cumartesi günü de sahnelenecek.
Koreografisini Lev İvanov'un yaptığı eseri Natalia Arobelidze,ve Elif Poyrazoğlu sahneye koyuyor. Selim Yılmaz'ın kondüvit olduğu eserde, dekor ve kostüm tasarımı Alexandre Vassiliev'e, dekor ve kostüm uygulama Ömer Gündüz ve Zekiye Şimşek'e, ışık ise Mustafa Eski'ye ait. Türkiye'nin en başarılı orkestraları arasında gösterilen ANTDOB Orkestrası'nı ise şef Hakan Kalkan yönetiyor.
Fındıkkıran rolünde Kürşat Kılıç yer alırken, Clara rolünde Selin İnan, Prens rolünde Tolga Burçak izleyici karşısında olacak. Bayan Stahlbaum'u Bader Baran, Bay Stahlbaum'u Cem Kaytmaz, Dr. Drosselmayer'i Evren İskender, Colombine'ı Meray Kartal, Harlequin'i Yetkin Şahin ve Erdem Aslan canlandıracak.