"Esnaf, pastırma ve sucuktaki yüzde 20 indirimi etikete yansıtmıyor"

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, et fiyatlarındaki ucuzlamaya bağlı olarak pastırma ve sucuk fiyatlarında yüzde 20 düşüş olduğunu belirtere

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, et fiyatlarındaki ucuzlamaya bağlı olarak pastırma ve sucuk fiyatlarında yüzde 20 düşüş olduğunu belirterek, esnafın yapılan indirimi fiyatlara yansıtmadığını savundu. Birinci kalite pastırmanın satış fiyatı 45 lira olarak açıklanmasına karşın 55 liradan satılıyor.

Şaban Ünlü, pastırma ve sucuk üretiminde en maliyeti artıran ette fiyat düşüşünün üretici firmaları rahatlattığını belirtti. Ünlü, ette yaşanan düşüşle birlikte pastırma ve sucuk fiyatlarında yüzde 20 indirim olduğunu açıkladı. Buna göre ise birinci kalitede pastırma satış fiyatları 45 liraya kadar düştü. Ünlü, ikinci kalite pastırmanın fiyatlarının da 35 liraya kadar indiğini söyledi. Sucukta ise 27 liradan 22 liraya kadar gerilediğini belirtti. Yapılan indirim isi tüketiciye yansıtılmadı. Tüketici satış fiyatlarında birinci kalitede pastırma 55 liradan satılıyor. Sucuk ise 28 liradan tüketiciye sunuluyor. Şaban Ünlü, fiyatlarda indirim yaşanmasına karşın bunun tüketiciye yansıtılmadığını ileri sürdü. Ünlü, tüketiciyi uyararak bu fiyatlarda pastırma sucuk almamalarını, pazarlık yapmalarını istedi.

Pastırma ve sucuk satışı yapan esnaf ise, ticaret borsasının yaptığı fiyat açıklamasının toptan fiyat olduğunu ve bunu uygulamalarının mümkün olmadığını dile getirdi. Halen pastırma ve sucuk üretiminde girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu aktaran esnaflar, bunu ister istemez tüketiciye yansıtılmak zorunda kaldıklarını söylüyor.