Erciyes'te kar kalınlığı 80 santimetreye ulaştı

Erciyes Kayak Merkezi'nde dün akşam başlayan kar yağışı ile birlikte kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı bildirildi. Erciyes'in zirve kesiminde

Erciyes Kayak Merkezi'nde dün akşam başlayan kar yağışı ile birlikte kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı bildirildi. Erciyes'in zirve kesiminde ise kar kalınlığının 1.5 metreyi aştığı öğrenildi.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te kar yağışı devam ediyor. Dün akşam saatlerinde şehir merkezi ve çevresine yağmur olarak başlayan yağış yüksek kesimlere kar olarak düştü. Gün içerisinde şehir merkezinde sağanak yağmur etkili olurken, kayak merkezindeki kar kalınlığı ise 60 santimetreden 80 santimetreye yükseldi. Tipi nedeniyle de Erciyes Kayak Merkezi'ne ulaşım yapılamıyor. Yol boyunda ise 6. Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Kayseri ile bağlantılı karayollarında ise yağmur ve kar yağışı etkili oluyor. Kayseri-Ankara, Kayseri-Niğde karayollarında yağmur yağışı nedeniyle sürücüler yavaş seyretmeleri konusunda uyarılıyor. Kayseri-Sivas ve Kayseri Malatya karayollarında ise kar yağışı var. Karayolları ekipleri güzergâhta görev aldığı ve şuan için kapalı yolun bulunmadığı bildirildi.