Eğitim-Sen, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bankayla promosyon anlaşmasına tepkili

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Süzük, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının maaşlarını alması için İş Bankası'yla yapılan promosyon anlaşmas

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Süzük, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının maaşlarını alması için İş Bankası'yla yapılan promosyon anlaşmasında, yetkili sendika olan Türk Eğitim-Sen'nin gerekli tavrı gösteremediğini iddia etti.

Süzük, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, söz konusu anlaşma gereği eğitimcilerin, önümüzdeki beş yıllık sürede maaşlarını İş Bankası şubelerinden alacağını hatırlattı. Anlaşma yapılırken demokratik bir sürecin işletilmediğini ileri süren Metin Süzük, Denizli'de yetkili olan sendikanın gereken tavrı almadığını söyledi. Eğitim-Sen Şube Başkanı, "Bir an önce hem Milli Eğitim Müdürlüğü hem de yetkili olarak masaya oturan sendika, kamuoyunu ikna eden bir açıklama yapmak zorundadır." dedi. Eğitim-Sen olarak sürecin takipçisi olacaklarını belirten Süzük, "Eğitim emekçilerinin kazanılmış hakkı olan promosyonların, günün koşullarına göre ve en fazla üç yıl imzalanarak hak gasplarının engellenmesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.