Efkan Yeşildağ, Kırıkkale'de aileleri uyardı

Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Rehberlik Uzmanı Efkan Yeşildağ, Özel Kızılırmak Anadolu Lisesi'nde velilere aile içi iletişim semineri verdi.

Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Rehberlik Uzmanı Efkan Yeşildağ, Özel Kızılırmak Anadolu Lisesi'nde velilere aile içi iletişim semineri verdi.

Velileri uyaran Yeşildağ, çocuklara ergenlik çağında fazla baskı yapılmamasını istedi. Özel Kızılırmak Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen seminere veliler ve davetliler yoğun ilgi gösterdi.

Seminer öncesi söz alan Özel Kızılırmak Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Uyanık, "Anne, babalar ve öğrenciler için yaralı olacağına inandığımız bu seminerden velilerimizin en iyi şekilde istifade edeceğini umut ediyoruz." dedi.

Psikolojik danışman Efkan Yeşildağ, Türk toplumunda ailenin önemine vurgu yaptı. Evlilik öncesi Türkiye'de erkek ve bayanların birbirlerini tanımadan evlendiğine dikkat çeken Yeşildağ, "Maalesef toplumda dış görünüm ve maddiyata dayalı evlilikler uzun sürmemekte ve boşanmalar artmaktadır. Bu bağlamda evlenecek olan çiftlerin mutlaka birbirlerini evlenmeden önce çok iyi tanımaları, birbirleri hakkında bilgiler almaları ve geleceği yönelik alınacak kararda karşılıklı fikir alış verişinde bulunmaları gerekir." dedi.

Fırsat bulduğu süre içerisinde değişik il ve ilçelere giderek seminerler verdiklerini ifade eden Yeşildağ, "Türk toplum yapısı her şeye rağmen diğer ülkelere nazaran daha istikrarlı ve aile yapımız çok sağlam." diye konuştu.

Anne babanın çocukları üzerindeki etkilerine de vurgu yapan Yeşildağ, "Anne ve babalarımız özellikle çocuklarımızın OKS SBS ve ÖSS sınavlarında başarılı olabilmeleri için dershane ek dersler verdiriyor ve çocuklarımızın başarılı olabilmeleri için baskı kuruyorlar. Öğrencilerimizde yoğun ders, dershane ve sınavlar arasında psikolojik olarak zor anlar yaşayabiliyor. Bunların önlenmesi için velilerimizin çocuklarına boş zaman ayırmaları, onlara tatil imkanı vermeleri hatta çocukları ile birlikte sık sık gezi ve tatiller yapmalarını öneriyoruz." ifadesini kullandı.