Düzeltme - 13 Yıldır Tutuklu Yargılanan Ve Terör Örgütü Mlkp Yönetici Olduğu İleri Sürülen Kadın Serbest Bırakıldı

Yasadışı terör örgütü MLKP yöneticisi olduğu iddiasıyla 13 yıldır tutuklu yargılanan Muhabbet Kurt, yeni yürürlüğe giren Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesi uyarınca serbest bırakıldı.

Düzeltme - 13 Yıldır Tutuklu Yargılanan Ve Terör Örgütü Mlkp Yönetici Olduğu İleri Sürülen Kadın Serbest Bırakıldı
Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi'nden gece yarısı serbest bırakılan Muhabbet Kurt'u yakınları ve arkadaşları çiçek ve halaylarla karşıladı. Cezaevi yönetimince kapıdan çıkarılan Kurt'u yaklaşık 50 kişilik bir grup karşıladı.
Aralarında yakın akrabalarının da bulunduğu grup Muhabbet Kurt'a sarılarak çığlık attı. Kalabalığın arasında ezilme tehlikesi geçire Muhabbet Kurt, cezaevi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
13 yıldır tutuklu yargılandığını ifade eden Muhabbet Kurt, Gebze cezaevinde 5 yıla aşkın zamandır tutuklu yargılanan 20'nin üzerine kadın mahkum olduğunu söyledi. Kurt, "Örgüt üyeliğinden 7-8 yıldır tutuklu yargılanan arkadaşlarımız var. Onlar suçlu bulunsalar alacakları ceza 5 yıldır. Tahliye edildiğimi için mutluyum ama geride kalan devrimci arkadaşları için içim buruk" dedi.
Uzun süreli tutukluluk konusunun Ergenekon sürecinde gündeme gelmesine dikkat çekici olduğunu ifade eden Kurt, "Yapılan değişiklik daha çok çetelere, suç örgütlerine, katillere yarayacak. Bunu daha önceden gördük" diye konuştu.
Uzun süredir tutuklu yargılanan mahkumların tamamının serbest bırakılması gerektiğini de ifade eden Kurt, "Siyasi suçluların tamamı serbest bırakılmalı. Bu linç politikasından vazgeçilmeli" şeklinde konuştu.
Kurt'a açıklamalarının ardından kendisini karşılayan grup çiçek takdim etti. Çiçeği eline alan Kurt, beraberindeki kalabalık ile birlikte zafer işareti yaptı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı tahliyenin ardından Kurt, beraberindeki grupla birlikte Gebze'den ayrıldı.