Devlet hastanesinde günde 3 bin kişi tedavi ediliyor

Nevşehir Şevki Atasagun Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Rahim Ünlübay, hastanede bulunan 85 poliklinikte 110 uzman doktorla günde 3 bin civarında

Nevşehir Şevki Atasagun Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Rahim Ünlübay, hastanede bulunan 85 poliklinikte 110 uzman doktorla günde 3 bin civarında hastaya hizmet verdiklerini belirtti.

Başhekim Vekili Dr. Rahim Ünlübay, yeni hastane ile birlikte civar illere olan hasta sevklerinin de azalacağına inandığını ifade etti. Ünlübay, "Hasta sevklerini azaltmak için azami gayret gösteriyoruz. Önceki yıllarda aylık 300 civarında olan sevk oranını geçen yıl 90'a indirdik. Bu rakamı da yeterli görmüyoruz. Yeni hastanemizde fiziki mekan yanında teknik imkanlarımızda ve uzman doktor sayımızda da artış oldu. Bunlarla birlikte sevk sayısında azalmalar yaşanacağına inanıyorum." dedi. 324 yataklı yeni hastaneye tüm birimlerin taşınma işleminin tamamlandığını belirten Ünlübay, mart ayı içerisinde resmi açılışın yapılacağını açıkladı.

Başhekim Vekili Dr. Rahim Ünlübay, eski SSK Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde bulunan tüm birimlerin 324 yataklı yeni hastaneye taşınma işlemlerinin tamamlandığını belirtti. Ünlübay, hastanenin; Sağlık Bakanlığı, TOKİ, Nevşehir Belediyesi ve Maliye Bakanlığı ortak protokolü ile 45 bin metrekare üzerine inşa edildiğini kaydetti.

Nevşehir'in sağlık alanında en temel sorunlarından biri haline gelen fiziki mekânların yetersizliği ve binaların ayrı olması nedeni ile bir çok sıkıntıların çekildiğini kaydeden Ünlübay, "Yeni hastanemizin tam olarak faaliyete geçmesi ile birlikte tüm poliklinik ve hizmet birimlerimiz bir yerde toplandı. Hizmet anlamında eksiğimiz kalmadı. Sağlık hizmetinde çağın gerektirdiği modern birimlerin içerisinde bulunduğu bir hastane haline geldik." diye konuştu.

Ünlübay, yeni hastanede, biri acil serviste olmak üzere 9 donanımlı modern ameliyathane, 2 yoğun bakım ünitesi, tam donanımlı merkez laboratuvarı, MR, tomografi, röntgen, ultrasyon, EKG ve mamografi hizmetleri verileceğini açıkladı.

Hastanenin resmi açılışının Mart ayı içerisinde olacağını belirten Ünlübay, "Yönlendirme levhaları, perdeler gibi tefrişat eksiklerimiz var. Bunun nedeni de yaptığımız ihalelere, kaybeden firmalardan Kamu İhale Kurumu bazında itiraz edilmesidir. Kurum, yaptığı bütün incelemelerde bizi haklı buldu ama 45 gün gecikme yaşandı. Kısa sürede tefrişat ve yönlendirme levhaları eksiğini de gidererek sorunsuz bir şekilde hizmete devam edeceğiz." dedi.

İnternet sitelerinin de yenilendiğini ifade eden Ünlübay, "Sitede hastane ve personel hakkında gerekli bilgilerin yanısıra hastaların randevu alma, laboratuvar sonucu alma, doktor çalışma listesi, yatan hasta sorgulatma gibi bir çok online işlemler de gerçekleştiriliyor." diye konuştu.