Devlet Bakanı Çelik: Dinin sağlıklı kaynaklardan vatandaşlara iletilmesi ile ilgili bir sorumluluk var

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyanet'te bazı taleplerin olduğunu belirterek, "Diyanet'in hizmetleri ile ilgili geniş kapsamlı bir araştırma düşünüyoruz.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyanet'te bazı taleplerin olduğunu belirterek, "Diyanet'in hizmetleri ile ilgili geniş kapsamlı bir araştırma düşünüyoruz. Bütün vatandaşlarımızı kuşatıcı bir şekilde dinin sağlıklı kaynaklardan vatandaşlarımıza iletilmesi ile ilgili bir sorumluluk var." dedi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Roman vatandaşların sivil toplum kuruluşları ile yaptığı toplantının ardından gazetecilerin din-devlet ilişkisi konusunda yapılacak büyük anket çalışması ile ilgili sorularını yanıtladı. Din ve diyanet konularının her ülke için önem taşıdığını söyleyen Çelik, "Bu konularla ilgili dün yaşananlar var, dünün mevzuatı var, bugünün mevzuatı var. Bir de geleceğe dönük toplumun din ve diyanete bakışı, din ve devlet işlerinin nasıl olması gerektiği ile ilgili köklü, bilimsel verilere dayalı bir araştırma üzerine geleceği inşasında yarar var." dedi. Çelik, "Kim çıkardı bilmiyorum. Laiklikle ne ilgisi var." ifadesini kullandı. Bu çerçevede geniş kapsamlı bir anket çalışması olduğunu ancak soruların netleşmediğini ifade eden Çelik, "İşin başındayız. Böyle bir çalışma yapılmalı." diye konuştu.

Anket sonuçlarını içeren şura toplantısının da yapılacağını aktaran Çelik, "Dünün Diyaneti, bugünün Diyaneti ve gelecekteki din hizmetlerinin nasıl olması gerektiği ile ilgili bilimsel bir çalışma atmosferinden bahsediyorum. Yoksa, politik, yüzeysel bir konu değil bu." dedi.

Diyanet'ten bazı taleplerin olduğunu hatırlatan Çelik, Diyanet'in hizmetlerinden yüzde 86'lar düzeyinde bir memnuniyet olduğunu dile getirdi. Çelik, "Bu 2006'larda yapılan bir araştırma ki (bir bölümü ile araştırma), biz tümden Diyanet'in hizmetleri ile ilgili geniş kapsamlı bir araştırma düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Çelik, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğu ve bu konuda kimsenin endişe etmemesi gerektiğini söyledi.