Çöplüğe Atılan Yaban Domuzu 20 Çoban Köpeğini Öldürdü

Kütahya'nın Simav ilçesinde, ilaçlanarak çöplüğe atılan yaban domuzu nedeniyle köpekleri zehirlenerek ölen onlarca çoban belediyeye tepki gösterdi.

Çöplüğe Atılan Yaban Domuzu 20 Çoban Köpeğini Öldürdü
Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Yemişli beldesinde, her birinin maddi değeri 5 bin lirayı bulan 20 dolayında çoban köpeği toplu halde telef oldu. Köpeklerin zehirlenmesine, belediye otobüsünün çarparak öldürdüğü yaban domuzunun ilaçlandıktan sonra çöplüğe atılmasının sebep olduğunu ileri süren Simavlı çobanlar, "Haber verilseydi köpeklerimizi salmazdık. Hatta bölgede hayvanlarımızı dahi otlatmazdık. Haber verilmediği için köpeklerimizin ölümünden belediye sorumludur. Sorumluların cezasını çekmelerini
istiyoruz" dedi.
Köpeksiz bir sürünün düşünülemeyeceğini ifade eden Simavlı çobanlar, bir çoban köpeğinin yetişmesinin yıllar aldığını, şimdi ormanda köpeksiz hayvan otlatmak zorunda kaldıkları için hayatlarının ve sürülerinin tehlike altında olduğunu söyledi.
Çobanların iddiasını yalanlayan Yemişli Belediye Başkanı Nuri Gündoğdu ise, "Çöplükte ölü bulduğumuz çoban köpeklerini hemen toprağa gömdük. Hayvanların öldüğü doğrudur. Ancak bunun bizimle bir ilgisi yoktur. Siyasi bir komplo ile karşı karşıyayım" şeklinde konuştu.
Öte yandan, telef olan köpeklerini belediye çöplüğünde aramaya çıkan mağdur çobanlar, belediyenin hayvanlarını kendilerinden habersiz gömdüğünü öğrenince bir kez daha şok oldu.