Bir Türkiye Klasiği Daha

Aydın'da 2 ayağı tutmadığı için bir süre çalıştıktan sonra malulen emekli olan 53 yaşındaki İbrahim Gökçen, özürlü ehliyeti almak için gittiği hastanede kendisine 'Sağlam' raporu verilince ne yapacağını şaşırdı

Bir Türkiye Klasiği Daha
Aydın'da 2 ayağı tutmadığı için bir süre çalıştıktan sonra malulen emekli olan 53 yaşındaki İbrahim Gökçen, özürlü ehliyeti almak için gittiği hastanede kendisine 'Sağlam' raporu verilince ne yapacağını şaşırdı. 'Keşke sağlam olsaydın' diye dert yanıp ayakları tutmadığı halde özürlü ehliyeti alabilmesi için gerekli raporun verilmemesine isyan eden İbrahim Gökçen, "Aynı hastaneden aldığım rapor doğrultusunda malulen emekli oldum, şimdi de 'sağlamsın' dedikleri için özürlü ehliyeti alamıyorum" dedi.
Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Sazlıköy Beldesinde yaşayan 53 yaşındaki 2 çocuk sahibi İbrahim Gökçen 3 yaşında geçirdiği çocuk felci hastalığı yüzünden iki ayağını da kullanamıyordu. Sakatlığı yüzünden 15 yıl muhasebe servisinde çalıştığı Söke Un Fabrikasından 1996 yılında malulen emekli olan Gökçen 5 Mayıs 2008 tarihinde Söke Fehime Kocagöz Devlet Hastanesi'ne başvurarak yüzde 71 özürlüdür raporu aldı.
İbrahim Gökçen 2 yıl sonra 28 Aralık 2010 tarihinde özel tertibatlı araç kullanabilir raporu almak için tekrar Söke Fehime Kocagöz Devlet Hastanesi'ne başvurarak sağlık kurulu karşısına çıktı. Kuruldan çıkan sonuç 50 yıldır ayaklarını kullanamayan İbrahim Gökçen'i şok etti. Sağlık kurulu raporunu göre Gökçen 'sağlamdı ve ağır özürlü' değildi. Raporda daha da şok edici sonuç ise zaten H sınıfı (Özürlü sürücü ehliyeti) bulunan iki ayağı tutmayan İbrahim Gökçen'in ticari araç hariç gözlük veya kontak lensle B sınıfı ehliyet alabilip araç kullanabileceği ibaresi oldu.
Yaşadıklarının akıl ve mantıkla bağdaşmadığını söyleyen İbrahim Gökçen, 'Devlet beni özürlüyüm diye malulen emekli etmiş ama şimdi sağlam çıktım. 2 yıl önce aynı hastaneden yüzde 71 özürlü raporu almışım ama aynı hastane 2 yıl sonra sağlamsın hatta sağlam insanlar gibi B sınıfı ehliyet bile alabilirsin diyor. Ne diyeceğimi şaşırdım. Bu haksızlığın giderilmesini özürlü bir vatandaş olarak talep ediyorum" dedi.
İbrahim Gökçen Söke Fehime Kocagöz Devlet hastanesi Başhekimliğine başvurduklarını ama cevap olarak kendilerine sağlık kurulu kararının değiştirilemeyeceği cevabının verildiğini söyledi. İbrahim Gökçen, " Hatalı bir karar verilmiş dahi olsa bu karar değiştirilemez mi? Yani karar bir kere çıktı diye yanlış bile olsa körü körüne uygulanabilir mi? insanın aklı almıyor" ifadelerini kullandı.