'Beyaz Bayrak, Mavi Gök-yeşil Yaprak' Ödülleri Verildi

Beyaz Bayrak ve Mavi Gök-Yeşil Yaprak Projeleri kapsamında Düzce'de 17 okul ödül almaya hak kazandı.

'Beyaz Bayrak, Mavi Gök-yeşil Yaprak' Ödülleri Verildi
Düzce'de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarının katıldığı Beyaz Bayrak ve Mavi Gök Yeşil Yaprak projesi için Valilik Toplantı Salonunda ödül töreni düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Beyaz Bayrak Projesine 32 okul başvurdu. Sağlıklı nesiller yetiştirilmesi, toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi, çocuklarımızın eğitildiği okulların temizlik ve hijyen açısından okul sağlığının iyileştirilmesi amacıyla düzenlenen Beyaz Bayrak Projesi'nde 14 Okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.
Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen Mavi Gök Yeşil Yaprak Projesi'nde ise 3 okul ödüllendirildi.
Okullara çevre bilincinin kazandırılması, çevreyi güzelleştirme, ağaçlandırma çalışmalarının yapılması ve doğal çevrenin korunması amacıyla gerçekleştirilen proje için 9 okul ziyaret edildi. Proje değerlendirme kriterlerine uygun olarak dereceye giren ilk 3 okul Mavi Yeşil Yaprak Bayrağı ve Mavi Gök Yeşil Yaprak sertifikalarını almaya hak kazandı.
Ödül töreninde konuşan Düzce Valisi Vasip Şahin, katılımın az olduğunu söyleyerek, "Düzce'de 252'ye yakın eğitim kurumu var. Ancak 32 okul müracaat etmiş. Bu sayı az. Bu rakamın hızla artması lazım. Projeye katılımı çok az ve yetersiz buldum. Gelecek senelere bu rakamı 5'e katlamamız lazım" dedi.
Konuşmasında eğitimin önemine dikkat çeken Vali Şahin, "Okullarda öğrenilen bilginin yanında ahlak, gelenek, görenek, toplumsal değerlerde önemlidir. Bütün arkadaşları bu göreve davet ediyorum. Bu proje istikrar içinde yürütülmesini istiyorum" diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Beyaz Bayrak Projesinin 4 yıl daha uzatıldığını belirterek, "2009-2010 eğitim öğretim yılında protokolde belirlenen kriterlere uygun olarak başvuru yapan okullarımız arasında İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden oluşan komisyon tarafından bir değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirme sonucunda başvuru yapan 32 okuldan 14 okulumuz Beyaz Bayrak almaya hak kazandı" dedi. Sezer, Mavi Gök-Yeşil Yaprak projesi ile ilgili olarak da çevre bilincinin önemine değinerek "Çevre bilinci büyüklerden çok çocuklara yerleşmiş durumda. Çocuklarımızın bizden çok çevreye sahip çıkmaları gerekiyor" diye konuştu.
İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek'te, okullarda hijyenin önemini vurguladı. Beyaz Bayrak Projesi'nin bireysel ve toplum sağlığı açısından önemli olduğunu belirten Şimşek, "Ağaç yaşken eğilir. Bu projelere ilimizdeki tüm okulların katılmasını diliyorum. Beyazlığın, saflığın simgesi olan Beyaz Bayrak'la ödüllendirilen okullarımızı kutluyorum" dedi.
Konuşmaların ardından 2009-2010 Eğitim öğretim yılında Beyaz Bayrak ve Mavi Gök-Yeşil Yaprak Projesi ödül törenine geçildi. Ödül almaya hak kazanan okulların Müdür, öğretmen ve öğrencilerine plaket, Beyaz Bayrak, prinç levha ve teşekkür belgeleri Düzce Valisi Vasip Şahin, Vali Yardımcıları Erdoğan Ülker, Miktat Alan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek tarafından verildi.
Temiz ve sağlıklı okulu simgeleyen Beyaz bayraklar, okullarda bayrak direğinin yanına asılacak ve 2 yıl kalacak.
Beyaz Bayrak Projesini almaya hak kazanan okullar şunlar; "Güzelbahçe Anaokulu, Bilgi İlköğretim Okulu, Düzce Anadolu Lisesi, Gümüşova İMKB Anadolu Lisesi, Akçakoca Anadolu Öğretmen Lisesi, Pakmaya Anaokulu, Çakırlar İlköğretim Okulu, Yığılca Gökçeağaç İlköğretim Okulu, Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi, Akçakoca Anadolu lisesi, Kaynaşlı Abdüssamet Dik Anaokulu, Akçakoca Osmaniye İlköğretim Okulu, Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Gümüşova Lisesi."
Mavi Gök-Yeşil Yaprak projesinde ödüle layık görülen okullar ise Uzunmustafa İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim?Okulu ile Akçakoca Mustafa Açıkalın İlköğretim Okulu oldu.