Bediüzzaman Sait Nursi'nin hemşehrileri Hür Adam'ı bekliyor

Bediüzzaman Sait Nursi'nin hayatının anlatıldığı 'Hür Adam' filmi Türkiye genelinde 7 Ocak Cuma günü gösterime giriyor. Filmi merakla bekleyen yerlerd

Bediüzzaman Sait Nursi'nin hayatının anlatıldığı 'Hür Adam' filmi Türkiye genelinde 7 Ocak Cuma günü gösterime giriyor. Filmi merakla bekleyen yerlerden biri de Said Nursi'nin memleketi Bitlis oldu. İl merkezinde sinema olmaması nedeniyle Bitlisliler, filmi Tatvan ilçesindeki sinemada izlemek için gün sayıyor.

Yönetmenliğini Mehmet Tanrısever'in yaptığı Hür Adam filminin bir bölümü, Bitlis'te çekildi. Filmin bazı sahnelerinde illerinin gözükmesi, Bitlislileri şimdiden heyecanlandırmaya yetti.

Tatvan Cinemed Sineması Müdürü Vedat Gül, Hür Adam filmi için sinema salonunda ve çalışanlarında tatlı bir telaşın başladığını söyledi. Dört gözle filmin gösterime gireceği günü beklediklerini anlatan Gül, filmden oldukça umutlu olduklarını anlattı. Bitlis'in tek sinemasının Tatvan ilçesinde olduğunu aktaran Gül, filme olan ilgiyi arttırmak için Bitlis merkezin yanı sıra ilçelerine de afişler asarak broşür dağıttıklarını söyledi.

Bitlis'te sadece bir sinemanın bulunduğunu anlatan Gül, Cuma günü gösterime girecek olan film için ilk etapta 120 kişi kapasiteli olan en büyük sinema salonunu hazırladıklarını söyledi. Filme gelen talebe göre ek salon açmayı planladıklarını belirten Vedat Gül, Bediüzzaman'ın köyü olan, eski ismiyle Nurs, yeni ismiyle Kepirli köyünden de izleyici beklediklerini kaydetti. Filmin bir bölümünün de Hizan'da geçtiğini hatırlatan sinema müdürü Vedat Gül, Hizanlıların da filme ilgi göstermesini beklediklerini kaydetti.

Newyork'ta 5 Minare filminin Tatvan Cinemed sinemalarında en çok izlenen film olduğunu belirten Gül, bu filmin rekorunu Hür Adam'ın kıracağını tahmin ettiklerini vurguladı.