BDP grubuna Türkçe sözlük getiren Karyıldız: Şırnaklı gençliğin kendilerine cevabını verdim

BDP Meclis Grubu toplantısı öncesinde BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak'a Türkçe sözlük vererek tepki gösteren kişinin Atatürk Kültür ve Dayanışma Eğitim V

BDP Meclis Grubu toplantısı öncesinde BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak'a Türkçe sözlük vererek tepki gösteren kişinin Atatürk Kültür ve Dayanışma Eğitim Vakfı Başkanı Gül Karyaldız olduğu ifade edildi. Karyaldız'ın Kışanak'a Türkçe sözlükle birlikte Şırnaklı çocukların İstiklal Marşını, Andımız'ı okudukları CD'yi de verdiği öğrenildi.

BDP Grubu'nun yapılacağı salonda yaşanan olay şöyle gelişti: Gül Karyaldız, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın oturduğu sıraya gelerek Türkçe Sözlük ve çinde Şırnak'taki çocukların İstiklal Marşı ve Andımızı okuduğu CD'yi verdi. Karyaldız, "30 lisanın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Halkımız ancak tek dille anlaşabilir." dedi. Kışanak ise Karyaldız'a "Size de Kürtçe sözlük verelim." karşılığını verdi. Karyaldız, polis tarafından apar topar salondan çıkarıldı.

Karyaldız, daha sonra yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı olarak Şırnak'tan CD getirdik, bir de Türkçe sözlük verdik. Şırnaklı çocukların İstiklal Marşını, Andımız'ı yürekten okudukları CD'yi ve Atatürk'le ilgili bir yazı verdik. Ülkemdeki sessizliği sevmiyorum. 30 lisanın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Halkımız ancak tek bir dille, lisanla anlaşabilir. Şırnaklı gençliğin kendilerine cevabını verdim." Kışanak'la aralarındaki diyalogun sorulması üzerine ise Karyaldız, "Kendisi 'size de bir Kürtçe sözlük verelim' dediler. Ben ülkemdeki 30 dile de saygılı olduğumu, ancak tek bir dille anlaşabileceğimizi söyledim" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'iki dille ilgili olarak halkımıza soralım' dediğini hatırlatan Karyaldız, "Buraya vakıf başkanı olarak geldik. Ben Şırnak'taki çocuklarımızın vatanına ne kadar bağlı olduğunu anlattım." cevabını verdi.