Başkan Minder, Başbakan Erdoğan'ın Güneysu Ziyaretini Değerlendirdi

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Güneysu ziyaretini değerlendirdi.

Başkan Minder, Başbakan Erdoğan'ın Güneysu Ziyaretini Değerlendirdi
Tüm aile bireyleri ile birlikte dinlenmek amacıyla geldiği Güneysu'da 4 gün kalan Başbakan Erdoğan'ın yapmış olduğu Rize ziyaretlerinin özellikle Güneysu için fevkalade faydalı olduğunu ifade eden Minder, "Belediye balkonundan yaptığı konuşmada Güneysu ile ilgili çok önemli 2 projeye start verildi. Bu projelerden birisi Güneysu için çok önemli olan kanalizasyon projesi, bir diğeri ise su projesidir. Başbakanımız Güneysu'nun en temel iki probleminin çözülmesi için gerekli talimatları vermiştir" dedi.
Su projesi ile ilgili ihale aşamasına gelindiğini belirten Minder, 15 gün içerisinde çalışmalar başlayacağını vurguladı. Büyük ihtimalle yaz aylarında Güneysu'nun Gürgen içme suyuna kavuşacağını söyleyen Ahmet Minder; "Su projesi ile içme suyu sorununu kökünden halletmiş olacağız. Sadece ilçemizin değil ilçemize bağlı köylerin sorunu da ortadan kalkmış olacak. Gürgen suyunun gelmesi ile Andon içme suyu projesinden ayrılmayacağız. Andon içme suyu bizim hakkımızdır. Andon suyundan vazgeçmiyoruz. Andon'dan aldığımız suyu, Pazarköy, Pekmezli, Zincirliköprü ve Akarsu köylerine verme ve o bölgelerin su problemlerini çözmenin peşindeyiz" şeklinde konuştu.

"KIBLE DAĞI'NI İNANÇ TURİZMİNE AÇACAĞIZ"
Başbakan Erdoğan'ın Güneysu ziyaretlerinde Rize ile ilgili çok önemli projeler konuşulduğunu ve projeleri açıklamanın yeri ve zamanı geldiğinde sayın Başbakan'ın kendisi tarafından açıklanacağını söyleyen Minder, Başbakan Erdoğan ile yapmış oldukları Kıbledağı Camii ziyaretlerini de değerlendirdi. Güneysu'nun en önemli yerlerinden bin 130 rakımlı Kıbledağı Tepesi'ne Başbakan Erdoğan'la beraber tırmandıklarını ve Kıbledağı Camii'nde incelemelerde bulunduklarını belirten Minder "Nasıl İstanbul'un bir Yuşa Tepesi varsa, insanlar oraya gidip ibadet yapabiliyorsa, Eyüp Sultan nasıl mukaddes bir yerse, biz de Kıbledağı'nı bu düşünceden hareketle cami ve yolun yapılması ile inanç turizmine açacağız . Şu an itibarı ile Kıbledağı'nın ham yol çalışması bitmiştir. Sayın Başbakanımızın valimize talimatları ile bahar aylarında yol betonlanacaktır. Cami ile ilgili proje elimize ulaşmıştır ve Cami yapımı yol betonlanması ile başlayacaktır. Bu cami ve yolun yapılması ile tüm insanlarımız buraya ulaşacaktır. Kıble Dağı sadece Güneysu'nun değil tüm Rize'nin önemli bir merkezi olacaktır" diye konuştu.
Minder, Başbakan Erdoğan'ın ilk kez Kıble Dağı zirvesinde yer alan camiye çıktığını hatırlatarak "Muhteşem manzarayı görünce hemen proje kafasında uyandı. Başbakanımız ziraattan Dağbaşı'na, Dağbaşı'ndan Ayane tepesine, Ayane'den Kıbledağı'na ve Kıbledağı'ndan da Handüzü'ne gidecek olan teleferik projesinin yapılması için proje hazırlanmasını ve maliyet çıkartılmasını istediler. Bunun için bir fizibilite çalışması yapılmasını söylediler. Bu noktada Rize ziyaretleri Güneysu'muz için hayırlı ve bereketli bir ziyaret olmuştur" ifadelerini kullandı.