Başkan Kocaoğlu: Sayın Gökçek'le yoğurt yiyişimiz farklı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, EXPO 2020 aday adaylığı konusunda İzmir'in hakkını kaybettiği ve aradan çekilmesi gerektiği yönünd

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, EXPO 2020 aday adaylığı konusunda İzmir'in hakkını kaybettiği ve aradan çekilmesi gerektiği yönündeki sözlerine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tepki gösterdi. Başkan Gökçek'in, Şangaylı yetkililerin kendilerine destek verdiği yönündeki sözleri, Kocaoğlu'na EXPO 2020 toplantısı sonunda soruldu. Başkan Kocaoğlu, "Sayın Gökçek'le hiçbir şekilde polemiğe girmek istemiyorum. Bizim yoğurt yiyişimiz de farklı, siyaset anlayışımız da farklı, kente ve yaşama bakışımız da farklıdır. Biz İzmir'in belediye başkanıyız. İzmirli hemşehrilerimiz gibi düşünmek, üretmek ve onlara örnek olmak zorundayız." dedi.

Bir gazetecinin, EXPO 2020'ye Ankara'nın aday olmasını, İzmir'e bir çelme takma olarak görüp görmediğini sorması üzerine Kocaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ankaralıların böyle bir düşünce içinde olacağını hiçbir şekilde sanmadığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ankara ile İzmir uzlaşsın." şeklinde bir sözü olduğunun belirtilmesi üzerine Kocaoğlu, Başbakan'ın böyle bir söz söyleme ihtimali bulunmadığını savundu. Şangay'ın Ankara'ya destek vereceği yönündeki sözlerin de gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kocaoğlu, EXPO 2015 sürecinde 6 ay ikili görüşme yaptıklarını ve Şangay'dan, İZSU'nun Büyük Kanal Projesi'yle çevre ödülü aldıklarını hatırlattı.