Başkan Güzelbey: Her şeyi hükümetten beklemek doğru değil

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, her şeyi hükümetten beklemenin doğru olmadığını söyledi. 2010 yılında yapılan ve 2011 yılında yap

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, her şeyi hükümetten beklemenin doğru olmadığını söyledi. 2010 yılında yapılan ve 2011 yılında yapılacak projeleri anlatan Güzelbey, Bey Mahallesi, Ömer Ersoy Kültür Merkezi, Kale çevresi, Gaziantep Panorama Kahramanlık Müzesi ve Emine Göğüş Mutfak Müzesi gibi projelerin devlet yardım alınmadan yapıldığını dile getirdi.

Şehitkâmil Belediyesi Meclis üyeleri ile bir araya gelen Asım Güzelbey, yaptıkları çalışmalar ve yeni projelerini üyelerle paylaştı.

Yaptıkları projelerin büyük bir kısmını Avrupa Birliği (AB) fonlarından aldıkları hibelerle gerçekleştirdiklerini belirten Güzelbey, Türkiye'de bu fonlardan en iyi istifade eden belediyelerin başında geldiklerini ifade etti.

Sınırlı belediye gelirleri ile de bu çalışmaları gerçekleştirmenin mümkün olmadığını vurgulayan Güzelbey, "Sanayi ve kültürde senkronizasyonun sağlandığı bir Gaziantep modeli için bir çok projeyi hayata geçirdik. Tarihi eserlerin restorasyonu kadar sanayisinin oluşturduğu cazibe sonucu yoğun göçe bağlı ortaya çıkan sorunların çözümü için de çalıştık. Gaziantep'i yurt dışında tanıtmak, ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda diyalogları arttırmak amacıyla 'kardeş şehir' ilişkilerini devam ettirdik. Bu ilişkilerle insanların yaşam standardının yükseltilmesini, ekonomik işbirlikleri ile de daha fazla iş olanağı oluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

Tamamlanan ve devam eden projelerden de bahseden Güzelbey, 2010 yılında Gatem Köprülü Kavşağı'nı hizmete açtıklarını hatırlatarak, Adana-Şanlıurfa istikametindeki transit trafik akışının son halkasını da tamamladıklarını belirtti.

Güzelbey, "Organize Kavşağı ve Erikçe Kavşağı olmak üzere 2 adet köprülü kavşak çalışmasını, 2011 yılı projeleri içerisine koyduk. Raylı sistem çalışmalarında sona gelindi. Bu çağdaş ulaşım sistemini en kısa sürede hizmete açacağız. Hafif raylı sistemin ikinci etabının projesi de hazırlandı. Çalışmalara en kısa zamanda başlayacağız." ifadelerini kullandı.

2011 yılında yapılması planlanan sokak sağlıklaştırma, Amatem Hastanesi ve güneş tarlası projeleri ile ilgili bilgiler veren Güzelbey, "Gaziantep'te özellikle başlamış projelerimizin bitirilmesi için daha çok gayret etmemiz gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerle sunduğumuz hizmetin daha verimli olabilmesi, hız kazanması için ortak çalışmalarımız devam ediyor. Yerel yöneticiler olarak birlik beraberliği önemsiyoruz. Bu tür bilgilendirme toplantılarımız ve paylaşımlarımız devam edecektir." diye konuştu.

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkâmil Meclis üyeleri ve AK Parti Şehitkâmil İlçe Teşkilatı üyeleri de katıldı.