Başkan Cengiz, Muhtarlarla İstişare Etti

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, "Yerel yönetimlerin en değerli yapı taşlarından olan muhtarlarımız, ilçemizin yeniden şekillenmesinde, kaderinin ve çehresinin değişmesinde önemli bir misyon üstlenmişlerdir

Başkan Cengiz, Muhtarlarla İstişare Etti
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, "Yerel yönetimlerin en değerli yapı taşlarından olan muhtarlarımız, ilçemizin yeniden şekillenmesinde, kaderinin ve çehresinin değişmesinde önemli bir misyon üstlenmişlerdir." dedi.
Başkan Cengiz, mahalle ve köy muhtarlarıyla belediye meclis salonunda bir araya gelerek, iki yıllık görev süresini değerlendirdi.
Belediye hizmetlerinin amacına ulaşmasında, ekip ruhunun ve istişarenin önemine vurgu yapan Cengiz, "Seçildiğimiz günden itibaren şeffaf belediyecilik anlayışıyla, halkla bütünleşerek, ilçemizi cazibe merkezi haline getirmeye odaklandık. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi muhtarlarımızla başlayan istişare toplantıları, mahalle toplantılarıyla devam edecektir." diye konuştu.
BELEDİYEMİZİN İTİBARINI GERİ KAZANDIRDIK
Geçen iki yılda hangi şartlarda hizmet üretildiğini ve uygulamada karşılaşılan sorunlar ile gelecek sezon için planlanan projeler hakkında fikir alış-verişinde bulunmak için toplantı düzenlediklerini dile getiren Başkan Cengiz, "Göreve başladığımız ilk yılda iki belediyenin fiili birleşmesinden kaynaklanan sorunlarla uğraştık. Mazot ve kömür alamayan, ihalelerine kimsenin girmediği belediyenin, ticari itibarını geri kazandırdık. Mali disiplini sağlayarak, gelir-gider dengesini kontrol altına aldık, gelirin gideri karşılama oranını yüzde 35'ten, yüzde 81'lere çıkardık. Sağlık Bakanımızın ve milletvekillerimizin destekleriyle 3 Milyon 500 Bin TL hibe destek alarak, piyasaya olan borçlarımızın önemli bir bölümünü ödedik ve 12 yıldır belediyenin sırtında kambur gibi duran 1 Milyon 200 Bin TL'lik kaplıca tazminatını çözerek, belediyenin hizmet ufkunu genişlettik." şeklinde konuştu.
MAHALLE STATÜSÜNDEKİ KÖYLER HİZMETLE TANIŞTI
İlçenin belediye mücavir alanı olarak çok geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu, buna rağmen hizmet aracı girmemiş mahalle ve sokak bırakmadıklarına işaret eden Başkan Cengiz, tüm köylere çocuk oyun grubu kurulduğunu, altyapısı bitmiş bütün köylerin meydanlarının çamurdan kurtarıldığını belirtti. Cengiz, köylerin imam evleri, köy konakları ve tuvaletleri için de 150 bin TL tutarında, kum, çimento, demir, kereste ve fayans gibi malzeme yardımı yapıldığını kaydetti.
YILLARA DAMGA VURMUŞ SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ
İlçe merkezinde de yıllara damgasını vurmuş ciddi sorunların çözüldüğünü ve önemli hizmetlerin üretildiği kaydeden Başkan Cengiz, "Dadaşkent kurulduğundan beri evleri her yağmur yağdığında sular altında kalan Ahmet Yesevi Mahallesi'nde 2,5 kilometre yağmursuyu drenaj kanalı yapıldı. Ahmet Yesevi, Bilali Habeş ve Abdulhamit Han Mahallerinde 38 bin metrekare, Ilıca Yavuz Selim Mahallesi'nde 15 bin metrekare kilittaşı çalışması yapılarak, Yavuz Selim Mahallesi'nin yolu asfaltlandı. Ilıca ve Dadaşkent'te 10 bin metrekare kilit taşı yama ve 3 bin 500 ton asfalt yama çalışması gerçekleşti. Ilıca Sanayi Sitesi ve Yeşil Mahalle TOKİ konutlarının yolu 12 yıl sonra asfaltla tanıştı. Ilıca'da Aziziye Caddesi'nden Yavuz Selim Mahallesi'ne alt geçit açıldı. Bu alt geçit, bazı muhtarlarımız da şahittir ki, seçilmeden önce Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ile yapılan istişarenin eseri olmuştur. Ilıca'da tuvaletler onarımdan geçirildi ve her ayrıntıya önem verilerek, bayan ve engelli vatandaşlar için de tuvalet yapıldı, kışın soğuk günlerinde halkımız abdestini sıcak su ile alsınlar diye şofben konuldu. Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Ilıca Eski Mahalle'de 320 konutun ihalesi yapıldı, Gezköy'de 15 Milyonluk kamulaştırma gerçekleştirildi. İmkanlar ölçüsünde ilçemize güzel hizmetler yapıldı. Bunlar da yarınlara daha umutla bakmamıza vesile oluyor." ifadelerini kullandı.
HALKIMIZIN HİZMETKARIYIZ
"Bizler halkımızın hizmetkarıyız. Hiçbir zaman günü kurtarma amacında olmadık. İyi niyetle, samimiyetle sorunları çözmeye, ilçemize hizmet üretmeye odaklandık." diyen Başkan Fatih Cengiz, sözlerine şöyle devam etti: "Halkımıza hizmet için sıvadığımız kollarımızı, muhtarlarımızın ve hemşehrilerimizin kollarıyla birleştirerek, güçlü bir hizmet kervanı oluşturduk. Burada yol arkadaşlarımız olan muhtarlarımızla ve halkımızla kurduğumuz gönül birliği sayesinde çok bereketli iki yılı geride bıraktık ve belediyemizin çapının üzerinde hizmetler ürettik. Bizim başarılarımızın gurur payına en çok layık olacak olan şüphesiz muhtarlarımızdır. İyi bir ekip olarak, ilçemizin aydınlık yarınlarını oluşturmak için çalışıyoruz. Ağzımızdan çıkan her sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizi hak ettiği konuma da inşallah birlikte getireceğiz."
MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR
Toplantıda söz alan Abdulhamit Han Mahallesi Muhtarı Hamit Çetin, temizlik hizmetlerinin etkin bir şekilde sunumu ve ağaç dikilmesi dolayısıyla, Yeni Mahalle Muhtarı Timur Meral, ilçedeki tuvaletlere modern bir görünüm kazandırılması nedeniyle, Bilali Habeş Mahallesi Muhtarı Halit Güntay ile Tebrizcik Mahallesi Muhtarı Mehmet Dursun Varol da mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Fatih Cengiz ve ekibine teşekkür ettiler.