Başbakan Erdoğan, Yargıtay'ın Tutukluluk Süreleri İle İlgili Kararını Değerlendirdi

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Yargıtay'ın tutukluluk süreleri ile ilgili verdiği kararla ilgili olarak, şu anda yeni bir yasal düzenlemenin söz konusu olmadığını belirterek, "Şu anda yargı daha önce çıkartılmış yasal düzenleme üzerinden olanı yapıyor" dedi

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Yargıtay'ın tutukluluk süreleri ile ilgili verdiği kararla ilgili olarak, şu anda yeni bir yasal düzenlemenin söz konusu olmadığını belirterek, "Şu anda yargı daha önce çıkartılmış yasal düzenleme üzerinden olanı yapıyor" dedi.
Başbakan Erdoğan, TBMM'deki grup toplantısından çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Yargıtay'ın tutukluluk süreleri ile ilgili verdiği kararla ilgili bir soru üzerine, "Artık o yargının tasarrufu biliyorsunuz" karşılığını verdi. Bu durumun yasal bir düzenleme gerektirip gerektirmediğinin sorulması üzerine ise Erdoğan, "Gerektirirse gereği yapılır. Ama şu anda öyle bir şey yok. Şu anda yargı daha önce çıkartılmış yasal düzenleme üzerinden olanı yapıyor" dedi.
Irak seyahatini ne zaman gerçekleştireceğinin sorulması üzerine ise Erdoğan, tarihin henüz netleşmediğini, önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Irak'a gideceğini, daha sonra da kendisinin ziyaret edeceğini söyledi. Bir basın mensubunun, 'Ocak ayı içinde bekleyebiliriz o zaman' sözleri üzerine ise Erdoğan, "Yok bekleyemeyiz. Çünkü ocakta Ahmet Bey gidiyor" dedi.