AK Partili Sıvacıoğlu: KOSGEB Kastamonu'da 525 işletmeye kredi sağladı

AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB)'nın Kastamonu'da 92

AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB)'nın Kastamonu'da 92 acil destek kredisi, 430 ölçek endeksli büyüme kredisi, 3 ihracat kredisi olmak üzere 525 işletmeye 25 milyon 74 bin 500 lira kredi sağladığını, 13 milyon 401 bin lira aktif kredi kullandırdığını kaydetti.

KOSGEB Müdürlüğü'nün Kastamonu'ya birkaç ay önce kurulduğunu, KOSGEB'in imkanlarından yararlanılması gerektiğini açıklayan Sıvacıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, "KOSGEB küçük ve orta boy işletmelere değişik imkanlar sunmaktadır. Bunlardan biri de girişimciliğe yönelik verilen destektir. KOBİ'lerin bu imkanlardan daha fazla yararlanabilmeleri için il müdürlüklerinin olması önemlidir. İlimizde de KOSGEB müdürlüğü 2010 Eylül ayında kurulmuştur. Böylece vatandaşlarımızın KOSGEB'in imkanlarından yararlanma imkanı kolaylaşmıştır. Kastamonu'daki KOSGEB Müdürlüğü kanalıyla 92 acil destek kredisi, 430 ölçek endeksli büyüme kredisi, 3 ihracat kredisi olmak üzere 525 işletmeye 25 milyon 74 bin 500 lira kredi hacmi sağlanmış ve 13 milyon 401 bin lira aktif kredi kullandırılmıştır." ifadelerini kullandı.

KOSGEB tarafından girişimcilerin önünü açacak programlar da düzenlendiğini kaydeden Sıvacıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu destek kapsamında Kastamonu'da 3 girişimcilik eğitim programı düzenlenmiş, toplam 71 girişimci adayına katılım belgesi verilmiştir. Katılım belgesi almış girişimci adaylarının başvurması halinde girişimci başına 27 bin lira üst limit olmak üzere toplam 1 milyon 917 bin lira destek sağlanacaktır. İki girişimci adayı iş planı projesi hazırlayıp destek başvurusunda bulunmuştur. Girişimcilik kredilerinden yararlanabilmek için girişimcilik programlarına katılmak gerekmektedir."