Zirve Üniversitesi'nden Irak'a Ziyaret

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa ve beraberindeki heyet, Irak ile yükseköğretim alanında işbirliği için Irak'a ziyarette bulundu.

Zirve Üniversitesi'nden Irak'a Ziyaret
Rektör Kısa, sırasıyla Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Adil Abdülmehdi, Irak Maliye Bakanı Rafi El İsavi ve Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el Hekim, Irak Parlamento Başkanı Usame Nuceyfi, Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Dr. Humam Hamoudi tarafından kabul edildi. Iraklı yetkililer, Türkiye ve Irak arasında yeni bir dönem başladığını, bu yeni dönem içerisinde iki ülke arasında yükseköğretim alanında gerçekleştirilecek işbirliği ve farklı bilimsel projelerin tarihsel ve kültürel geçmişi olan halkları daha da yakınlaştıracağını ifade etti.
Ziyarette Irak'ın yaşamış olduğu sorunlardan sonra ülkenin hızla kalkınma hamlesi başlatmak istediği ve bu nedenle özellikle Türkiye'deki üniversitelerle yakın bir işbirliğinin bu süreci hızlandıracağı belirtildi. Gaziantep'in Irak halkı arasında özel bir yeri olduğunu, gelişen ticari ilişkilerin her geçen gün daha da arttığı bildirilerek Zirve Üniversitesi'nin sahip olduğu akademik ve bilimsel altyapının Irak'tan gönderilecek öğrenciler ve bilim adamlarının gelişimi için büyük bir önem taşıdığı belirtildi. Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa ve beraberindeki heyeti Bağdat'ta ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten yetkililer, artık belirlenen ülke politikaları paralelinde icraata geçme zamanının geldiğini kaydettiler.
Prof. Dr. Adnan Kısa ise, ziyaretlerinden büyük bir memnuniyet duyduğunu, bu vesile ile ilk kez Irak'a ziyarette bulunduğunu belirtti. Kısa, ziyaretin gerçekleşmesi için çaba gösteren başta Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Dr. Humam Hamoudi olmak üzere emeği geçen tüm Iraklı yetkililere teşekkür etti. Zirve Üniversitesi'nin sahip olduğu uluslararası bir üniversite olma vizyonu ile birçok fakültede İngilizce eğitim yapıldığını, sahip olunan akademik kadronun dünyanın önde gelen üniversiteleri ile rekabet edebildiğini, akademik kadroda yabancı uyruklu birçok öğretim üyesinin bulunduğunu, Gaziantep'in sanayisi ile yakın işbirliği içinde olduğunu, kuruluşundan bu yana bir yıl geçmesine rağmen çok önemli projelere imza attığını ifade etti. Prof. Dr. Kısa, bu yıl 100 yabancı uyruklu öğrenci aldıklarını, bu öğrencilerin büyük bir kısmının başta Irak olmak üzere Orta Doğu ülkelerinden ve Afrika'dan geldiklerini, bu öğrencilere sağlamış oldukları imkan ile kendilerini evlerinde hissetmelerini sağladıklarını belirtti.
Rektör Kısa, başta Zirve Üniversitesi'nde okumak isteyen başarılı öğrencilere burs sağlanması ve öğretim elemanı değişimi olmak üzere, birçok alanda işbirliğine hazır olduklarına dikkat çekti. Iraklı yetkilileri, Zirve Üniversitesi ve Gaziantep'i görmeye davet eden Prof. Dr. Adnan Kısa, somut projelerin hayata en kısa sürede geçirilmesini sağlayacaklarını belirtti.
Iraklı yetkililer tarafından Rektör Kısa ve beraberindeki heyet onuruna akşam yemeği verilerek, çeşitli hediyeler takdim edildi.