Yeni Yıla Yeni Meclis Salonu

Trabzon Belediye Meclisi 2011 yılı ilk meclis toplantısını yeni hizmet binasında gerçekleştirdi.

Yeni Yıla Yeni Meclis Salonu
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapılan toplantıya izleyici olarak AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, il genel meclis üyeleri, KTÜ Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Türkçe bölümünden öğrenciler de katıldı.
Başkan Gümrükçüoğlu meclis açılışında yaptığı konuşmada 2011 yılının insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesi dileklerinde bulundu. Gümrükçüoğlu yeni hizmet binasında "Bismillah" diyerek çalışmalara başladıklarını belirterek binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Trabzon'un Büyükşehir olması ile ilgili yapılan çalışmaların geldiği son durum hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, "İçişleri Bakanlığı'nca yapılan çalışma Alt Komisyon'a gönderildi. Alt komisyonun yaptığı çalışmalar Bakanlar Kurulu'na arz edilecek duruma geldi. Bakanlar Kurulu'nun değerlendirmelerinden sonra kanun tasarısı taslağı haline geldikten sonra meclis gündemine gelecek. Trabzon'un 12 Mart tarihine kadar Büyükşehir olacağını umuyorum" diye konuştu.

ERDÖL, MECLİS TOPLANTISINDA SAĞLIK YATIRIMLARINI ANLATTI
Trabzon Belediye Meclis Toplantısına izleyici olarak katılan Trabzon Miletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Prof Cevdet Erdöl, sağlık yatırımları ile ilgili gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Erdöl, "Akçaabat'ta yapılan yeni hastane 2-3 ay içerisinde hizmet vermeye başlayacak. Kaşüstü'ndeki hastaneyi Nisan ayında açmayı planlıyoruz. Numune Hastanesi'nin önemli bir kısmı Kaşüstü'ne taşınacak ve mevcut yeri onkoloji ağırlıklı hizmet vermeye devam edecek. Fatih Devlet Hastanesi'nin de arka tarafında bulunan alana yeni ve modern bir hastane yaparak mevcut binayı yıkmayı düşünüyoruz. Diş Hastanesi'nin ihalesini 16 Şubat'ta yapacağız. Maçka'daki rehabilitasyon merkezi 2-3 ay içerisinde hizmete açacağız" diye konuştu.
Numune hastanesinin önemli bir bölümünün Kaşüstü'ne taşınması ile ilgili ortaya çıkan eleştirileri de değerlendiren Erdöl, "Zamanında KTÜ Farabi Hastanesi bugünkü yerine taşınırken de merkeze uzaklık yönünden tartışmalar yaşanmıştı. Büyükşehir olacaksak öncelikle mantığımızı büyütmek lazım. Büyük işler yapmak için büyük düşünmek lazım" diye konuştu.
Öte yandan Başkan Gümrükçüoğlu, KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi 3. sınıf öğrencilerinin "Tükçemiz Turkche'leşmesin" kampanyasıyla ilgili hazırladıkları sunumu meclis üyeleriyle paylaştı. Gümrükçüoğlu, öğrencilerin yaptığı bu önemli kampanya sonucu topladıkları 5 bin imzayı kendisine sunduklarını belirterek, "Bu konu üzerinde gerekli çalışmaları başlatacağız. 2006 yılında işyerlerine Türkçe isim verilmesinin teşvik edilmesi yönünde alınmış bir meclis kararı mevcut. İşyerlerine Türkçe isim verilmesi ve tabela kirliliğini önüne geçmek için meclis üyelerimizle birlikte çalışma başlatacağız" ifadelerini kullandı.