Vali Güvenç'ten Soma'ya Ziyaret

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, 2011 yılının ilk ziyaretini Soma ilçesine yaptı. Güvenç'i Ularca köyü sakinleri davul, zurna ve kurban keserek karşıladı.

Vali Güvenç'ten Soma'ya Ziyaret
Vali Güvenç'e ziyaretlerinde Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Yılmaz, İl Özel İdaresi Sekreteri Selami Katran ve İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör eşlik etti. İlk olarak Dualar köyünü ziyaret eden Güvenç, oradan Ularca köyüne geçti. Ularca köyünde davul zurna ile karşılanan Vali Güvenç kurban kesiminin ardından okulu ziyaret etti. Köy muhtarının kendisine mektup yazdığından söz eden Vali Güvenç, "Muhtarımız bana mektubunda okullarının kapatılacağını duyduğunu söylüyor. Ve ardından 'bize ayrım yapmayın, siz devletsiniz adilsiniz bize sahip çıkın okulumuzu kapatmayın.' dedi. Bende mektubu alıp telefon ettim. Dedim ki 'bizde ayrım yok.' Türkiye'de artık anlayış değişti. Ayrıcalık yok. Ayrısı gayrısı kalmadı. 70 milyon hepimiz aynı geminin içinde insanlarız. Allah korusun gemi su alırsa hep beraber batar. Dolayısı ile devlet olarak millet olarak kenetleneceğiz. Bozguncuya, bizleri birbirine düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Bizim birinci hedefimiz yoksulluğu, fakirliği ortadan kaldırmak yine yolsuzluk ve hırsızlığı ortadan kaldırmak. Bunları hallettiğimiz takdirde hem ülkemiz yaşanabilir hale gelecek hemde çocuklarımız daha iyi yerlerde eğitim görerek ve böylece ülkemizi daha iyi yerlere sokmaya çalışacağız. Bunun için herkes bulunduğu yerde tembellik etmeyecek ve cehaleti yenecek. Cahil adam, işsiz adam tehlikelidir. Bu ülke ne çektiyse, yolsuzluktan ve cehaletten çekti. Çok şükür bugün gururla söylüyorum. Devletin her katmanı çalışıyor. Anasınıflarımız açıldı. Yollar asfalt, su, elektrik, parke taşları döşeniyor." diye konuştu.
Mektubu alır almaz İl Milli Eğitim Müdürüne talimat verdiğini belirten Vali Güvenç, "Eğer oluru varsa bizim için köylümüzün isteği başımızın tacıdır. Köylümüz ne isterse o olur. Daha sonra Milli eğitim okulu inceledi ve 'bu birleştirilmiş sınıfımızın köyde olmasında mahsur yok sayın valim' denildi. Bende bu müjdeli haberi vermek için bizzat köyünüze geldim. 2011 yılının ilk köy ziyaretini Soma'ya Ularca'ya yapalım diye yola çıktık. 780 köy var. Gençlerimizin önü açılsın, gençlerimiz art niyetli insanların eline düşmesin. 250 bin ilk ve orta okul öğrencimiz var. Sadece Manisa'da Avrupa'da ismi duyulan Lüksemburg'un bile nüfusu 450 bin. Bu kadar ciddi bir potansiyel var. Biz 70 milyon ile büyük bir ülkeyiz. Doğusu ile batısı ile Alevisi, Sünnisi, Kürdü ile Türkü ile büyük bir ülkeyiz. Birbirimize inanalım. Kardeşliğimizi bozdurmayalım." dedi.
Yıllardır çamur içinde yaşadıklarını belirten Ularca köyü Ahır mahallesi sakinleri Vali Güvenç'ten çamur yollarının düzeltilmesini istediler. Vali Güvenç, muhtarla konuyu değerlendirerek ilgileneceğini belirtti. Bu sırada devreye gire Belediye Başkanı Hasan Ergene hemen malzeme ve dozer isteyerek soruna el attı. Güvenç, yolun çamur sorunu çözülene kadar mahalle sakinleri ile birlikte bekledi. Daha sonra yolun üstüne çamurdan arındırıldı.
VALİ GÜVENÇ, YEMEKLERDEN NUMUNE ALARAK İNCELENMESİNİ İSTEDİ
Manisa Valisi Celalettin Güvenç Ularca köyü dönüşünde Akçaavlu köyüne uğradı. Mustafa Arife Yeniceköylü Okulu'nu ziyaret eden Celalettin Güvenç, yemekhaneyi incelerken yemeklerin tadına baktı. Menüde bulunan bulgur pilavı, nohut yemeği ve lahana turşusunun tadına bakan Vali Celalettin Güvenç bulgur pilavını beğenmedi. Yemeklerden numune alarak incelenmesini istedi. Vali Güvenç, "Biz bunlar için para veriyoruz. Bu nasıl yemektir. Bulgur pilavı bu şekilde mi olur. İçindeki siyah şeyler nedir" diyerek tepki gösterirken yemeklerden numune aldırtarak incelenmesini istedi. Yemeklerin okul müdürleri tarafından denetlenip denetlenmediğini soran Güvenç, "Bu şekilde olmaz. Bunu evlatlarımız yiyor daha dikkatli olmalıyız" dedi.
SOMA'NIN MİLLİ EĞİTİM SORUNU ANLATILDI
Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Duman tarafından Endüstri Meslek Lisesi'nde Vali Celalettin Güvenç'e brifing verildi. Soma Kız Meslek Lisesi'nin sorunlarını anlatan Recep Duman arsa sıkıntıları yaşadıklarını anlattı. Vali Güvenç, sorunları dinledikten sonra İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy'a konuların incelenmesi yönünde talimat verdi.