Üniversite Öğrencilerinin 'Gazete Yasağı' Tepkisi

Kütahya'da gazete dağıtmalarının belediye zabıta ekipleri tarafından engellendiğini ileri süren bir grup Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencisi, protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Üniversite Öğrencilerinin 'Gazete Yasağı' Tepkisi
Cumhuriyet Caddesi Sevgi Yolu üzerinde toplanan 30 öğrenci, 'Gazete dağıtmak da yasak' yazılı pankart açarak, Belediye Başkanı Mustafa İça aleyhine çeşitli sloganlar attı. Grup adına bir açıklama yapan Serdar Kandemir isimli öğrenci, Öğrenci Kolektifleri'nin 40'tan fazla üniversitede mücadele eden bir gençlik örgütü olduğunu, bu örgüte ait 'Üniversiteli' adlı gazetenin ise fikirlerini paylaştıkları bir kitle iletişim aracı olduğunu ifade etti. Bazı öğrencilerin ücretsiz olan 'Üniversiteli' gazetesini
Cumhuriyet Caddesi'nde dağıtırken izinleri olmadığı gerekçesiyle zabıta ekiplerince engellendiğini iddia eden Kandemir, 143 lira para cezası kesildiğini ve bunun yasal çerçevesine ilişkin sorularına yetkililerin cevap vermediğini öne sürdü.
Öğrenciler, açıklamanın ardından slogan atarak Zafer Meydanı'na kadar yürüdü. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüş olaysız sona erdi.