Okullar Arası Gençler Futbol Şampiyonası

Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Okullar arası Gençler Futbol Şampiyonası'nda Fatih Lisesi şampiyon oldu.

Okullar Arası Gençler Futbol Şampiyonası
Final Müsabakası Yeşiltepe Stadı'nda oynandı. Mutlu Dalbudak, Songül Çoban ve Erkan Doyduk hakem triyosunun yönettiği karşılaşma da, Fatih Lisesi ile Turgut Özal Lisesi karşı karşıya geldi.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sonuçlanırken, ikinci yarı zevkli bir mücadeleye sahne oldu. Fatih Lisesi 53. dakikada Engin'in kaydettiği golle 1-0 öne geçti. 1-0 geriye düşen Turgut Özal Lisesi, penaltıdan Ercan'ın 60. dakikada kaydettiği golle durumu 1-1'e getirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca 90 dakika 1-1 berabere sonuçlandı.
Karşılaşama da daha sonra uzatmalara geçildi. 5'er dakika oynanan uzatmaların, ilk uzatma devresinin son dakikalarında Fatih Lisesi korner atışı kazandı. Mazlum'un kullandığı korner atışına Selim kafayla düzgün bir vuruş yaparak, takımını 2-1 öne geçirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Fatih Lisesi galip ayrılarak, şampiyon oldu. Turgut Özal Lisesi ise, müsabakaları ikinci olarak tamamladı.
Böylece Fatih Lisesi, 17-21 Ocak tarihlerinde Konya'da yapılacak olan grup müsabakalarına katılma hakkı kazandı.
3.'lük, 4.'lük müsabakasında ise, Spor Lisesi ile 20 Mayıs Turgut Özal Vakfı Lisesi karşı karşıya geldi. Yeşiltepe Stadı'nda oynanan müsabakayı Spor Lisesi 6-2 kazanarak, müsabakalarda üçüncü oldu. 20 Mayıs Turgut Özal Vakfı Lisesi ise, müsabakaları dördüncü olarak tamamladı.
Müsabaka sonrası bir açıklamada bulunan Fatih Lisesi Takım Kaptanı Mazlum, "Final müsabakasında iki takımda iyi mücadele etti. Ama sonuçta biz kazandık. Çok mutluyuz. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.
Karşılaşma sonrası kupa töreni düzenlendi. Kupa törenine, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ramazan Demirhan ve Şinasi Fırat, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Futbol İl Temsilcisi Kahraman Fırat, TÜFAD 2. Başkanı Muharrem Zeyno, İl Hakem Kurulu Hakem Atama Sorumlusu Ramazan Kabak, Milli Eğitim Müdürlüğü İzcilik Spor Bölümü Sorumlusu Yunus Çatal ve İl Futbol Koordinatörü Sinan Alkış katıldı.
Kupa töreninde bir konuşma yapan İl Futbol Koordinatörü Sinan Alkış, müsabakaların centilmenlik içerisinde geçtiğini belirterek, "Bütün takımlarımız en iyi şekilde mücadele etti. Güzelde bir final maçı oldu. Fatih Lisesi, grup müsabakalarında Konya'da mücadele edecek. Takımımıza başarılar diliyoruz" dedi.
Daha sonra ilk 4'e giren takımlara kupa ve başarı belgelerinin takdiminin ardından, gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle kupa töreni sona erdi.