Ödemiş'te Deve Güreşi Sezonu Başladı

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Ovakent beldesinde, deve güreşleri yapıldı. Ovakent beldesinde bu yıl ilk kez yapılan deve güreşlerine, yaklaşık 90 devenin katıldığı bildirildi.

Ödemiş'te Deve Güreşi Sezonu Başladı
Çok sayıda vatandaşın katıldığı güreşlerde zaman zaman da ilginç görüntüler ortaya çıkarken, deve etinden yapılan sucuklar vatandaşların ikramına sunuldu. Ovakent Deveciler Derneği Başkanı Muhaerrem Şendurur, devecilik kültürünün Ödemiş'te çok eskilere dayandığını belirterek; "Komşu beldede bu yıl 18.'si yapılacak deve güreşleri öncesinde biz de Ovakent beldemizde bu sporu yaşatma kararı aldık. Bu yıl birincisini yapıyoruz. İlerleyen yıllarda bu sporu gelenekselleştirmek istiyoruz" dedi. Güreşlerin üç kategoride yapıldığını belirten Şendurur, beldede yapılan güreşlere Ege ve Marmara bölgesinden 90 civarında devenin katıldığını belirtti. Şendurur, belediye himayesinde yapılan güreşlerden elde edilecek gelirin, Ovakent Belediyespor yararına kullanılacağını söyledi. Konaklı Deveciler Derneği Başkanı İbrahim Gönen de 13 Mart tarihinde Konaklı'da yapılacak deve güreşleri festivaline çok sayıda deve sahibinin katılmasını beklediklerini söyledi. Öte yandan Ödemiş Deveciler ve Deve Güreşi Sevenler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geçtiğimiz yıl 2. yapılan deve güreşleri festivalinin 27 Şubat tarihinde yapılacağı bildirildi.
Ovakent Belediyespor yararına yapılan deve güreşleri öncesinde, Ödemiş Belediyesi Ahrandı Aile Gazinosunda eğlence düzenlendi.