Nazilli Taekwondo'da Aydın'ın Gururu Oldu

Nazilli Güler Taekwondo Kulübü, Uşak'ta yapılan İllerarası Tekvando Yarışması'ndan 12 madalya kazanarak başarı ile Nazilli'ye döndü.

Nazilli Taekwondo'da Aydın'ın Gururu Oldu
Uşak'ta yapılan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Minikler Yıldızlar İller arası Taekwondo Şampiyonası 10 İl 26 kulüp ve 350 Sporcunun katılımıyla sona erdi. Uşak, Kütahya, Sakarya, Konya, Aydın, Afyonkarahisar, Kocaeli, Denizli, Manisa, Isparta ve Kayseri illerinin katılımlarıyla 25-26 Aralık 2010 tarihlerinde Atatürk Spor Salonunda yapılan İllerarası Minik ve Yıldızlar Taekwondo Şampiyonasında 24 sporcuyla katılan Nazilli Güler Taekwondo Kulübü, toplam oniki madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Milli Sporcu, Milli Antrenör ve Milli Hakem olan Güler Gençtürkoğlu tarafından çalıştırılan Nazilli Güler Taekwondo Kulübü, katıldığı turnuvada on iki madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti. Aydın ilinden katılan diğer kulüplere nazaran daha başarılı olan Güler Taekwondo Kulübü 2 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalya alarak ismini duyurdu. Minikler kategorisinde 45 kiloda birinci Denizhan Gezgin, 57 kiloda ikinci Melike Aydoğdu, 45 kiloda ikinci Emrah Besim Görmez, 50 kiloda ikinci Tuğba Dincer, +57 kiloda ikinci Yaşarcan Değirmen, 40 kiloda üçüncü Sevda Bilgin ve +57 kiloda üçüncü Mert Ergün olurken, Yıldızlar kategorisinde ise 41 kiloda birinci Betül Arslan, 33 kiloda ikinci Volkan Yasin Yeter, 53 kiloda üçüncü Ege Gezgin, 51 kiloda üçüncü Dilara Pehlivan ve 37 kiloda üçüncülük kürsüsüne Mustafa Furkan Madran çıktı. Aydın, il olarak 7 kulüp tarafından alınan 5 altın, 9 gümüş ve 16 bronz'un büyük bir çoğunluğunu alarak Aydın ilinin ikincilik kupasını almaya hak kazandı. Nazilli Kapalı Spor Salonu'nda yaptıkları idman sonrası ikincilik kupalarını Nazilli Gençlik Spor İl Müdürü Güven Eker'den alan Güler Gençtürkoğlu ve öğrencileri Nazilli'ye kupayı getirdikleri için mutlu olduklarını dile getirdiler.
NAZİLLİ'NİN GURURU OLDULAR
Nazilli Gençlik Spor İlçe Müdürü Güven Eker Güler Taekwando Kulübü'nü tebrik ederek, "Çocuklarımızın Uşak'taki yapılan turnuvadaki başarısı Nazilli için çok güzel bir olay, çocuklarımızın başarısı bizi duygulandırdı. Nazilli'nin gururu oldular. İnşallah hocalarıyla beraber bu çalışmaları ile daha güzel, daha önemli başarılara imza atacaklarına inanıyoruz. Hepsini tebrik ediyorum. Güler hocamız hem kendi kulübünü hem de Gençlik Spor Müdürlüğümüzün spor kulübünü çalıştırıyor. Çalışmalar haftanın 8 saati Kapalı Spor Salonumuzda Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülüyor. Gençlik Spor İlçe Müdürlü Spor Kulübü olarak müsabakalara katılmaktadırlar. Kulübümüze her türlü desteği veren kurum, kuruluş ve özel şirketlere de teşekkür ediyorum" dedi.
Turnuvaya katılan çocukların çoğuyla çalışmalara yaklaşık sadece bir yıl önce başladıklarını açıklayan Milli Sporcu, Hakem ve Antrenör Güler Gençtürkoğlu, "Çocuklarımızla kısa sürede büyük mesafe aldık. Taekwondo sporu Aydın'da büyük bir hızla yayılıyor. Aydın'ın en başarılı bölgesi kuşkusuz ki Nazilli. Birçok spor kulübüne sahip Aydın'da başarılar artarak devam ediyor. Tabiî ki bu başarıların sağlanması için imkanlarda önemli. Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüz koordinesinde süren çalışmalarımızda bizlere şampiyona öncesi ve sonrasında destekte bulunan Gençlik Spor İl Müdürü Bekir Çeker'e, Nazilli Belediye Meclis Üyesi Kemal Aşık'a, Kırlıoğlu İncir İşletmesi'nden Nurettin Kirlioğlu'na ve Metin Topaç'a çok teşekkür ederiz. Bizlere verdikleri destek ile önümüzdeki günlerdeki şampiyonalarda ikincilik değil birincilik kürsüsüne çıkmak için çalışacağız. Uşak'taki turnuvada sporcularımızın performanslarını izledik. 2010 yılını madalya ile kapatmanın sevincini yaşıyoruz. Yeni yılda yapılacak olan Türkiye şampiyonaları öncesinde birçok sporcumuz tecrübe kazandı. Aydın ilinde yapılan Okullar Arası Türkiye Şampiyonası seçmelerine katılan ve başarılı olan Fatih İlköğretim Okulu öğrencisi 41 kiloda Denizhan Gezgin, Beşeylül İlköğretim Okulu öğrencisi 51 kiloda Şerife Bağırgan ve Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencisi 63 kiloda Osman Uçak okullarını temsilen Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Öğrencilerimi ve ailelerini kutluyorum" diye konuştu.