Milas-bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminalini İtalyan Devi Astaldi Yapacak

Mayıs 2011'de tamamlanması planlanan ancak ihale ve ihale sonrası yaşanan gelişmelerle ilerleyemeyen Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali projesini İtalyan devi Astaldi firması devraldı.

Milas-bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminalini İtalyan Devi Astaldi Yapacak
2009 Mayıs ayında yapılan ilk ihaleyi kazanan Teknotes firmasının yaşadığı ekonomik sorunlar yüzünden ilerlemeyen inşaat sürpriz bir gelişmeyle İtalyan Astaldi firmasına devredildi. 80 yıllık bir geçmişi olan ve Türkiye'de de yaklaşık 25 yıldan bu yana başarılı projelere imza atan Astaldi, Türkiye'nin en modern havalimanı haline getirilecek olan Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali için kolları sıvadı. Astaldi'nin baş danışmanlığını aslen Milaslı olan Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Uğur Terzioğlu yürütüyor.
İhale şartnamesine göre; 2011 Mayıs ayında tamamlanması gereken Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde, 8 adet yolcu köprüsü, 66 adet check-in bankosu, 750 araç kapasiteli otopark olacak.
Projeye göre, yeni terminal binasında güvenlik sistemleri en son teknolojiyle donatılacak. Bagajlar EDS sistemi ile otomatik olarak taranacak. Yeni terminal binasının hizmete girmesi ile mevcut terminal binası iç hatlara hizmet vermeye başlayacak. Terminalin yolcu kapasitesi 5 milyon olacak.
Proje kapsamındaki önemli iş kalemleri: 95 bin 927 metrekare kullanım alanlı terminal binası, terminalden bağımsız 765 metrekare kapalı alana sahip CIP binası, 38 bin 500 metrekare açık otopark yapılması, 8 bin 500 metrekare viyadük, 13 bin metrekare beton kaplama servis alanı ve 23 bin metrekare asfalt servis yolu imalatı, toplam 102 bin 500 metrekare ilave apron yapılması, yaklaşık 180 bin metrekare alanın peyzaj düzenlemesinin yapılması olarak açıklandı.