Meclis Üyesi Selahattin Kayaman'dan Fethiye Belediyesi İle İlgili Usulsüzlük İddiaları

Fethiye Belediye'sinin AK Partili Meclis Üyesi Selahattin Kayaman, partisinde düzenlediği basın toplantısı ile Fethiye Belediyesi'ndeki usulsüzlükleri belgeleriyle açıkladı

Meclis Üyesi Selahattin Kayaman'dan Fethiye Belediyesi İle İlgili Usulsüzlük İddiaları
Fethiye Belediye'sinin AK Partili Meclis Üyesi Selahattin Kayaman, partisinde düzenlediği basın toplantısı ile Fethiye Belediyesi'ndeki usulsüzlükleri belgeleriyle açıkladı. Fethiye Belediyesi'nin Ocak Ayı olağan meclis toplantısı yine gergin geçti. Bilgi edinmek amacıyla belediye başkanlığına verdikleri dilekçelere cevap alamadıklarını ya da yanlış cevaplar verildiğini belirten AK Partili Meclis Üyesi Selahattin Kayaman ile Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın tansiyonu yüksek atışması toplantı boyunca gergin bir ortam yarattı. Belediye Meclis Toplantılarında konuşmalarına izin verilmediğini belirten Selahattin Kayaman, Meclis Toplantısında kendilerine "Konuşacak konunuz varsa belediye meclisinde değil gidin partinizde toplantı yapın konuşun" diyen Başkan Behçet Saatcı'nın dediğini yaptı ve partisinde bir basın toplantısı düzenledi. Belediye Meclis Toplantısı sonrası AK Parti İlçe binasında gazetecilerle bir araya gelen AK Partili Belediye Meclis Üyeleri adına konuşan Selahattin Kayaman, Fethiye Belediye Başkanı ve belediyedeki bazı görevliler için açılan ve açılması istenen usulsüzlük davalarının belgelerini gazetecilerle paylaştı. Selahattin Kayaman toplantıda ilk olarak Fethiye Belediyesi'nin Çırpı bölgesinde bulunan katı atık arıtma tesisi için belde belediyelerden fazla ücret aldığını ancak kendisinin hiçbir ücret ödemediğini açıkladı. Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı'ndan alınan belgelerle ücret adaletsizliğini belgeleyen Kayaman, konunun düzeltilmesi ve belde belediyelerin mağduriyetinin giderilmesi için çalıştıklarını ancak Fethiye Belediyesi'nin dilekçelerine cevap vermediğini anlattı.

DEBBOY'DAKİ YAPI İÇİN BAŞKAN SAATCI'YA SORUŞTURMA
Fethiye'de adeta kangren haline dönüşen ancak Fethiye Belediyesi'nin sessiz kaldığı Debboy konusuna da değinen Selahattin Kayaman, konuyla ilgili olarak Fethiye'ye gelen müfettişlerin yaptıkları incelemede Debboy'daki yapının Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı olduğunu belirleyerek Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve bazı daire amirlerine dava açılmasının istendiğini yine belgelerle açıkladı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın Debboy'daki çalışmalar başlamadan önce buranın yeşil alan olacağını ve termosuna çayını koyan her vatandaşın burada piknik yapacağını anlattığını aktaran Selahattin Kayaman, aradan geçen zamanda pahalı bir restoran haline gelen Debboy bölgesine girmenin kabarık bir cüzdan gerektirdiğini söyledi.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI'NIN İŞLETMESİNE CEZA UYGULANMADI İDDİASI
Fethiye Belediyesiyle ilgili usulsüzlük bilgilerini belgeleriyle masaya koyan Uzman Mimar Selahattin Kayaman, geçtiğimiz ay başkan yardımcısı olan Metin Talaş'ın ortağı olduğu yıllarda bir su parkına para ve yıkım kararı alındığını ancak bu cezanın 5 yıldır uygulanmadığını da açıkladı. 5 yıldır uygulanmayan para cezası ve yıkım kararının müfettiş incelemesi sonucu ortaya çıktığını anlatan Kayaman, bakanlığın Belediye Başkanı ve daire amirlerine bu konuyla ilgili dava açılmasını istediğini de belgeleriyle birlikte gazetecilerle paylaştı. Fethiye'de bulunan Başaran İş Merkezi'nin bakanlık soruşturma belgelerinde "Sahte belgelerle imarlı gösterilmiş" şeklinde anlatıldığını belirten Kayaman, bu belgeler hakkında da Belediye Başkanı Saatcı ve bazı belediye yöneticilerine dava açılması için bakanlığın adım attığını kaydetti. Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi olarak yaptıkları her çalışma da Fethiyelinin yararına düşündüklerini, halkın çıkarlarını korumaya çalıştıklarını anlatan Belediye Meclis Üyesi Selahattin Kayaman "Belediye'ye verdiğimiz dilekçelere cevap alamadığımız gibi, belediye meclisinde de konuşturulmuyoruz. Bizlere Başkan Saatcı gidin partinizde konulun diyor. Halk bize oy vererek gidin mecliste hakkımızı savunun dedi ama belediye yönetimi engel oluyor" dedi.