Mardinli Esnaftan Ak Partili Milletvekiline Hem Destek Hem De Tepki

Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey'in 'yılbaşı süslemesi' ile ilgili açıklamalarına Mardinli esnaf hem destek verdi hem de tepki gösterdi.

Mardinli Esnaftan Ak Partili Milletvekiline Hem Destek Hem De Tepki
Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Gazan, "Sayın miletvekilimizin sözlerine üzüldüm. Çünkü genelde esnafımız modernleşme uğruna özünü asla kaybetmez. Dünyanın heryerinde yılbaşı şenlikleri ve dükkanlar süsleniyor. Bu demek değildir ki insanlar özünden uzaklaşıyor. Hem çok kültürlülüğün sembol kenti diyorsunuz, hem de iş yerini süsleyen esnafımıza tepki gösteriyorsunuz. Biz şimdiye kadar Kuran-ı Kerim, ilahiler ve dualı sema gösterili yılbaşı kutlaması görmedik. Bu da demektir ki
kültür kenti olan Mardinimiz tüm dünyada olduğu gibi kültürlü bir şekilde yeni yıl kutlamaları yapmıştır" dedi.
Çarşıda kafeterya işleten Selahattin Öney de "Yılbaşında oturup kendi muhasebebimizi yapmamız lazım. Kimi üzdüysen özür dileyeceksin, bir hatan varsa onu affetireceksin. Kutlayanlara da bir şey dememek lazım. Ama kutlamaların da dozunu kaçırmamak lazım. Yeni yılda geçmişin hesabını yapmalı insanlar, geçen hutbede de söylendi. Yılbaşı sarhoş olmakla içki içmekle olacak bir iş değil, yılbaşı Hz. İsanın doğuşudur. O günü ilahilerle ve dualarla geçirmemiz gerekirken biz müslümanlarda bunu çarpıtıyoruz.
Gayrimüslümanlarda bunu çarpıtıyorlar. Dükkan süslemekten bir şeyin çıkacağını sanmıyorum herkes istediğini yapabilir" şeklinde konuştu.
Kentte internet kafe işleten Nasrettin Demir ise AK Partili Milletvekilinin açıklamalarına destek vererek, "Mardin'de ne Süryaniler ne de Müslümanlar hiçbir zaman çamları dikerek, işyerlerini süsleyerek yılbaşını kutlamadı. Mardin'deki süryaniler ayın 25'ini Noel olarak kutlarlar. Yılbaşını ise normal bir geceymiş gibi geçirirler. Bu abartılı kutlamalar son yıllarda büyük bir artış oldu. Müslümanın başkalarına özenerek yılbaşını zıvadan çıkarmaması lazım" diye konuştu.