Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili:

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, katıldığı yerel bir teelvizyon kanalında, " Seçim broşürlerimizde söz verdiğimiz 5 yılık çalışmaların iki mislini bu yıl yapacağız" dedi.

Belediye Başkanı Rafet Vergili, kentte yayın yapan yerel bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayın programında, kentte yaşam standartlarını en yüksek seviyeye çıkartmanın peşinde olduklarını söyledi.
Belediyeyi 66 milyon TL borçla devraldıklarını ve görevde bulundukları yaklaşık 2 yıllık sürede belediye bütçesinden 9 milyon 500 bin liralık yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Vergili, "Her alanda, her noktada önemli işler yaptık. Hal binasından, su hatlarına, doğal gaza ve arıtma tesislerine kadar her alanda çalışma gerçekleştirildi. Seçim broşürlerimizde söz verdiğimiz 5 yılık çalışmaların iki mislini 2011 yılı sonu itibari ile tamamlayacağız. Yapmış olduğumuz borçlanmayı karşılığı olmayan hiçbir borçlanmaya girmedik. Türkiye'de borçsuz bir belediye olamaz. Biz geçmişten gelen borçları ödeniyor. Borç konusunda ben iddia ediyorum diğer belediyelere göre çok daha iyi durumdayız. TOKİ'ye sattığımız öğrenci evlerinden yaklaşık 9.8 milyon TL gelir elde ettik. O paranın tek kuruşuna bile dokunmadık. O para eksilmedi aksine arttı. Bizim mevcudumuz da çok daha fazla para vardır. Karabük Belediyesi olarak sadece 9.5 milyon yatırım harcamasının yanında 3 milyon TL asfalt malzemesi aldı, 1.5 milyon su borusu aldık. Ayrıca toplam işçiye kıdem tazminatı ve ikramiye olarak da 3 milyon 866 bin TL para ödedik. Biz İller bankasında gelen paranın dışında art gelirlerimizin hesabını yapmaya çalışıyoruz. Biz Karabük Belediyesinin artı gelirlerini daha ortaya çıkartmadık. 2011'de yapacağımız yatırımlarla Türkiye genelinde farklı sansasyoneller ortaya çıkacak. Herkes şaşıracak buna. Biz şuan 30-35 milyon TL değerinde yapacağımız yatırımlar var. Karabük halkı artık toprak yollara ayak basmayacak. Her yer asfaltlı olacak ve asfalt nasıl yapılırmış herkes görecek. 2010 yılında 50 bin ton asfalt attık, 2011 yılında 80 bin ton asfalt atmayı planlıyoruz" dedi.