İl Genel Meclisi 2011'in İlk Toplantısını Yaptı

Aydın İl Genel Meclisi 2011 yılının ilk toplantısını yaptı. 2010 yılından kalan komisyon raporlarının görüşüldüğü meclis toplantısında raporlar oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi 2011'in İlk Toplantısını Yaptı
Özel İdare İl Genel Meclisi Salonunda toplanan İl Genel Meclisi, önce yeni yılı kutladılar. Ardından Akan Evren Başkanlığında oturumu geçen meclis Avrupa Birliği Uyum ve Arge komisyonunun hazırlamış olduğu süt soğutma tankları ve Basın Halkla İlişkiler ve Gençlik Komisyonun hazırladığı Didim Akbük Beldesindeki futbol sahasının durumuyla ilgili raporu görüştü.
Meclise süt soğutma tanklarıyla ilgili hazırlanan raporu sunan Avrupa Birliği Uyum ve Arge Komisyonu Başkanı Turan Türkmen, Tarım İl Müdürlüğü'nün Aydın genelinde 133 adet süt soğutma tankı ihtiyacı olduğunu tespit ettiğini ve bu ihtiyacın karşılanması için il genel meclisinden Bir Milyon 20 Bin TL ödenek talep etiğini söyledi. Bütçenin yetersiz olmasından dolayı bu talebin ertelendiğini kaydeden Türkmen, "İlimizdeki süt soğutma tankı sorununun çözümü için; Avrupa fonlarından ve Güney Ege Kalkınma Ajansına soğutma tankı projesi sunulabilir. Komisyonumuz soğutma tankı ve toplama güğümleri gibi projelerin puanlamada geri kalacağına, Avrupa Birliği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı fonlarından yararlanabilmek için çok daha iddialı köy sağım hanesi ve soğutma tanklı projelerin yapılması daha uygun olacak" dedi.
Ardından kürsüye gelen Basın Halkla İlişkiler ve Gençlik Komisyonu Başkanı Orhan Ateş Didim'in Akbük Beldesinde bulunan futbol sahasında komisyon olarak incelemelerde bulunduklarını ifade ederek, saha zemininin tefsiye edilerek futbol oynamaya elverişli hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Saha etrafını çevreleyen tellerin yükseltilmesi gerektiğini kaydeden Orhan Ateş, sahaya ışıklandırma ve ek tribün yapılması gerektiğini dile getirdi.
Toplantıda raporların görüşülmesinin ardından Meclis Başkanı Akan Evren tarafından oylamaya sunulan raporlar oy birliği ile kabul edildi.