Gümüşhane İl Genel Meclisi Ocak Ayı Toplantıları Başladı

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı toplantıları başladı.

Gümüşhane İl Genel Meclisi Ocak Ayı Toplantıları Başladı
Toplantıların ilk gününe katılan Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, meclis üyelerine bazı konularda bilgi aktardı.
Daha önce mecliste yaptığı konuşmada "İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızın hepsi bu ilin milletvekilidir, bu ilin yönetiminde söz sahibi olmaları gerekli" sözünü hatırlatan Milletvekili Aydın, meclis üyelerinden sadece Özel İdare bütçeleri, KÖYDES paralarının dağılımı, köylerin yol ve suları değil, şehrin geleceği üzerine de en azından kayıtlarda yer alacak önerilerinin olmasını istedi.
Şehrin genelini ve özelini ilgilendiren her konuda Meclis'in fikirsel tavsiyelerde bulunmasını ve tartışılmasının yararlı olduğunu düşündüğünü ifade eden Aydın ayrıca Aralık ayının son haftasında 2010 yılının bütçesinden Gümüşhane'ye 6,8 milyon TL'lik ek KÖYDES ödeneğinin gönderildiğini hatırlatan Aydın bunun yanında İl Özel İdaresi'ne yaklaşık 8 milyon TL'lik bir ek ödeneğin de 2010 yılı içerisinde gönderildiğini söyledi.
Doğu Karadeniz Turizm Master Planı doğrultusunda yolların projesinin yapılması için Gümüşhane'ye 1 milyon TL ödenek gönderildiğini de hatırlatan Aydın, planın detayları ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.
Meclis üyelerinim Gümüşhane'de kültürel, sosyal, sportif aktivitelerin desteklenmesi açısından düşünce üretmesi gerektiğinin altını çizen Aydın, İl Özel İdaresi personeli ve makine parkının yüzde 30'lar seviyesinde çalıştığını ifade ederek bunun yüzde 60-70'lere çıkarılması gerektiğini söyledi.
Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıların 5 gün sürmesi planlanırken, toplantının sonunda milletvekili Aydın, meclis üyelerinden gelen soruları cevaplandırdı.
Öte yandan AK Parti Kürtün İl Genel Meclisi üyesi Mesut Şen, Gümüşhane'ye Ulaştırma Bakanlığı birimi kurulması için meclis üyelerinden destek istedi.
Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı toplantısında gündem dışı söz alan Kürtün Meclis üyesi Mesut Şen, Ulaştırma Bakanlığının yeni uygulamaya koyduğu belge sisteminde birçok vatandaşın Trabzon Bölge Müdürlüğünde uzun kuyruklar oluşturarak mağdur olduğunu, bunun giderilmesi için de Gümüşhane'ye bu birimin kurulması gerektiğini söyledi.