Elektrik Dağıtımında Özel Sektör Dönemi

Adıyaman ve Kahramanmaraş'ın elektrik dağıtımı 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle Akedaş'a devredildi

Adıyaman ve Kahramanmaraş'ın elektrik dağıtımı 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle Akedaş'a devredildi. Akedaş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk, "Dünyadaki en başarılı dağıtım şirketleriyle yarışabilecek hizmeti sunmayı amaçlıyoruz" dedi.
1998 yılında özelleştirilmesi yapılan Göksu Elektrik Dağıtım A.Ş. (Göksu Edaş) 13 yıl aradan sonra Akedaş'a devredildi. Enerji Bakanlığı'na bağlı Devir Kurulu tarafından yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinin elektrik dağıtım işi 1 Ocak itibariyle Göksu Edaş'tan alınarak Akedaş'a devredildi.
1998 gerçekleştirilen Göksu Edaş'ın özelleştirilmesi 2000 yılında mahkemeye taşınmıştı. Mahkeme, yapılan itirazı reddederek, devir işleminin gerçekleşmesi yönünde karar vermişti. Yapılan çalışmalarda artık sona gelindi ve Göksu Edaş, Kahramanmaraş ve Adıyamanlı müteşebbislerden oluşan Akedaş'a devredildi.
Akedaş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk, şirketin bölgenin önde gelen müteşebbisleri tarafından kurulduğunu belirtti. Balduk, ''Bölgemizin her tarafında ortaklarımızın çok sayıda tesislerinde binlerce kişi çalışmakta ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Akedaş'da aynı şekilde bölgemizin ekonomik hayatına en yüksek düzeyde katkı sağlayacak şekilde işletilecektir. Gerek enerji, gerekse diğer alanlarda sağladığımız başarıyı elektrik dağıtımında da göstererek, dünyadaki en başarılı dağıtım şirketleriyle yarışabilecek nitelikte hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Bunun için gerekli olan bilgiyi, deneyimi, arzuyu ve en önemlisi de iyi niyeti paylaşarak, hedefe beraber ulaşacağımıza içtenlikle inanıyorum" diye konuştu.
Elektrik enerjisini kaliteli, güvenli ve sürekli olarak müşterilere sunmayı amaçladıklarını dile getiren Balduk, isteyen tüm Göksu Edaş çalışanları ile yola devam edeceklerini kaydetti. Balduk, "Bilgi ve birikimini paylaşmak üzere bizimle çalışmayı seçen arkadaşlarıma da, kamuda kalmayı tercih eden arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bu güne kadar bölgemizde bize elektriği ulaştırmak için çalışmış, hizmet vermiş arkadaşlarımıza da yeni hayatların da sağlık, başarı ve mutluluklar diliyor Akedaş'ın kapısının kendilerine her zaman açık olduğunu bilmelerini istiyorum" ifadelerini kullandı.
Göksu Edaş Müdürü Muharrem Kalkan ise Kahramanmaraşlı bir firmanın dağıtım işini üstlenmesinden mutluluk duyduklarını söyledi. Kendilerine düşen bir görev olduğunda her zaman yardıma hazır olduklarını belirten Kalkan, Akedaş'a yeni dönemde başarı dileklerinde bulundu.
Daha sonra, Balduk, Kalkan ve Akedaş ortaklarından Arsan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Alişan Arıkan, İskur Tekstil Yönetim Kurulu Abdulkadir Kurtul ve bakanlık devir kurulu üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.