Ebruli Şal Ve Eşarplar Göz Kamaştırıyor

Geleneksel Türk sanatlarından olan ebruya ilgi her geçen gün artarken, eşsiz ebru desenleri artık eşarp ve şalları da süslüyor.

Ebruli Şal Ve Eşarplar Göz Kamaştırıyor
Bir yandan belediyeler tarafından açılan ebru kursları büyük ilgi görürken, özel kurslarda ebru eğitimi verilen sınıflarda boş yer yok. Birçok sergiye ev sahipliği yapan Ördekli Kültür Merkezi'nde çiçeği burnunda ebruzenlerin eserleri görücüye çıktı.
Elif Özer tarafından verilen kurslarda ecdat sanatı ebruyu öğrenen kursiyerler, çalışmalarını açtıkları sergiyle paylaştı. Battal, akkase, kaplangöz, çiçekli ve taraklı ebruların yer aldığı sergide vatandaşlar en çok kumaşa işlenen ebrulara ilgi gösterdi. Tülbent ve şal olarak kullanılan kumaşların üzerine işlenen ebru desenleri özellikle kadınları mest etti. Bir eşinin tekrar yapılması mümkün olmayan desenlerle bezenen tülbent ve şallar göz kamaştırdı.
2 buçuk yıldır ebru sanatıyla ilgilendiklerini söyleyen Samime ve Vildan Salihçavuş, ebru yapmanın sabır ve gayret gerektirdiğini, bilhassa kadınların bu sanata büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Salihçavuş kardeşler, toprak boyasıyla boyanan ebrularda gül dalı ve at kılından fırçalar kullanıldığını kaydetti.